dijana1* -> RE: Kada može beba u sedeći položaj? (24.8.2012 17:24:49)
|
IZVORNA PORUKA: Snelle IZVORNA PORUKA: gae_gr To sa jastucima se nikako ne preporučuje. Postoje vežbe za sedenje koje se rade, a podupiranje jastuka je upravo forsiranje deteta u položaj za koji njegovo telo nije spremno. Ovakav savet sam ja dobila od svog pedijatra. E sad, to je ono: sto pedijatara - sto saveta. Kada nam se dete rodi u prvoj godini imamo obavezne kontrole kod pedijatra na svaka tri meseca. Po meni takve kontrole bi se trebale uvesti i kod fizijatra. Mi smo isli i kod pedijatra i kod fizijatra. Pedijatar nam je govorio ovo sto je Snelle napisala a fizijatar sto je Gae napisala. Kada se rodi beba od prvog dana se rade vezbice, postoje pravila kako bebu treba drzati, kako je presvuci, kako je kupati, hraniti,nositi.....uciti je da se okrece,da sedi,da drzi igracke........ sve je to bitno a ni jedan pedijatar to ne kaze i ne pokaze majci. Da se Vuk nije rodio ranije nista ne bih znala, i zato mi nije jasno zasto se tako bitne stvari kriju i zasto se ne pokaze roditeljima kako se treba ponasati prema bebi.
|
|
|
|