mama krava
|
Eto mene iakosam davno napisala da necu pisati vise nista na temu vakcina ...ali trenutna situacija oko MMR vakcinacije i vrtica me jako ljuti i baca u ocaj kao coveka i jadnog roditelja jadne dece u jadnoj Srbiji! Dobijem poziv iz vrtica jer je seronja zakacio grip, pa je bio kod kuce...zove me sestra na prevenciji...kao on nije primio MMR donesiete od lekara samo potvrdu da je alergican i to je to... ali cvrc! Nas izabrano dr na bolovasnju dve nedelje, moram kod nacelnice, jer niko drugi nece ni da razgovara o tome samnom. Sestra kaze, oan radi samo ujutru i ponesite celokupnu dokumentaciju!??? Ja pitam MOOOLIM??? A ona kaze, pa da , da vidi doktorka, jer nije vas lekar i sl... A ja pitam, pa zar to ne pise u kartonu? A ova odgovori neljubazno kaze da ne zna!??? Poranim ja, jer moram i na posao, naravno, ali ova se prvo svadjala sa sestrama, pa posle pricala telefonom 10 min sa sve otvorenim vratima ordinacije da se sve cuje, dok deca pod temperaturom i ja cekamo... Dodjem ja kod nacelnice, navodno primarijus, mada ja joj ni cipele ne bih dala da mi zalepi, a o neljubaznosti nemam reci....i naravno gleda me kao sugavu! Konstatujem da u kartonu deteta koje se od rodjenaj a vodi u tom DZ nema ni SLOVO!!!??? Nista ne pise o dijagnozi o alergiji, nista! Dajem joj dokumentaciju, a ona kao aaaa...pa ovo je od prosle godine! Mozda je prosla alergija, kako znate d aje jos alergican....ja rekoh pa znam, jer je zakacio virus i dobio opstrukciju i sav je sugav, ekcem po celom telu, a iz vrtica dolazi bar jednom nedeljno sa oteklim ustima, jer su mu dali da jede nesto sa mlekom iako i tamo nosam papire da dokazewm da ne sme da jede mleko...tu mi se vec place, pa postajem neljubazna i ja i krenem da kenjam... da treba da ih je sramota jer nema osnovnih stvari u kartonu i sl... Tu nacelnica konstatuje da nije ni Pentaxim primio do kraja, ali kao to je se ne tice jer tako moze samo on da ima problema i samo je on ugrozem, ali MMR mora da primi jer ugrozava kolektiv!?? Pa bravo za stav...hvala sto te bas briga za moje dete, mislim se... Pita ona zasto nije primo MMR, ja kazem da su svi lekari na svakoj kontroli pricali ima vremena... a stvano jesu (i ako sam ja protiv vakcina za njega). I sad zasto nisu napisali nista? Vidim ja problem je sto neko treba da preuzme odgovornost! I kaze ona treba da mi napisu iz tercialne ustanove misljenje, ali ne tanmo gde se lecio, nego iz Tirsove??? Mi smo se lecili i pratili alergiju u Dragise Misovic i ne znam sad zasto ne moze tamo, ali ova kao ne moze, idite u Tirsovu! Da mi uput i kaze, jao pa ima slobodan termin tek 22.03! Ja ne verujem sta mi prica...i pitam pa sta da radim do tada sa detetom...a ona pa uzmite odmor!? Htela sam da je zadavim!!! Posto je videla da sam pocela da pizdim, kaze evo Vam uput bez datuma pa ce da Vas prime odmah, necete cekati! Pocela sam da se smejem i pitam je onako nadrkano da li je IKADA bila u Tirsovoj??? Pokiu8pim papire i odem na posao...kasnila sam pola sata...iskukam sefici i zamolim da sutra zakanim jer moram da ga vodim jer ne znam sta cu od ponedeljka, ako ne moze u vrtic! Sutra dan nacrtamo se ujutru, ali predhodno nadjem vezu, akako bih minilmano cekali. Tirsova naravno puna ko oko! I najveci hit mi je sto nas primi Nestorovic! Kad sam rekla zasto smo dosli zakoluta ocima...napisa mi odmah da nema primanja vakcine do daljnjeg na osnovu predhodne dokumentacije... i kaze...ovo je epidemija koja je nastala zbog vakcine...neko je primio i odreagovao tako da je dobio morbile i preneo drugima, kaze da ziv virus u prirodi ne postoji??? Nisam pametna, majke mi! Odnesem ja ovoj sutradan papir i ona kaze, e sad ja mogu da Vam dam potvrdu i niko nikome ne moze nista...pazite, jako su mi zasmetale te njene reci! Njoj je najveci problem da njoj neko nesto ne zameri...bas sam se posle preslisavala sta je i kako rekla... Apsolutno je ne zanima nista vise nego da svoju odgovornost prebaci na drugoga! Kakva deca, kakvi bakraci! Ljuta sam, jako sam ljuta i razocarana!
< Poruku je uredio mama krava -- 10.2.2018 19:59:12 >
|