dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops Da li si razgovarala o ovome sa pedijatrom? Naravno, i ne samo sa njom, već i sa specijalsitima. Naša pedijatrica kaže da ne brinem i da će on 100 % biti dobro. To su njene reči doslovce. Međutim iz onoga što sam iščitala na netu, u ovakvim situacijama se ne smemo osloniti na pedijatra, ma koliko bio dobar, jer ipak on nije specijalista za ovu vrstu problema. Naša pedijatrica je divna, i daj bože da je u pravu, ali ja moram pomoći svo detetu. Bili smo i u Kralja Milutina, u Zavodu za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju. Tu smo trebali proći istog dana pedijatra, psihologa, i defektologa, međutim tog dana, psiholog i defektolog nisu došli na posao, te prođosmo samo pedijatra koji ništa konkretno nije rekao. U međuvremenu smo imali zakazano kod našeg fizijatra u Sokobanjskoj, i ona nam na kontroli reče da batalimo Kralja Milutina, i dala nam kod njih vežbice sa terapeutom na koje idemo dva puta nedeljno. Te vežbice su po pola sata u senzornoj sobi i prosto služe da se dete oslobodi, socijalizuje, prenebregne neke probleme u razvoju. Imali smo do sada samo 3, 2 je preplakao a juče je bio super, mi smo izašl iz soba (tata i ja) i od tada je bio super. Ujutru opet imamo vežbice. Naš terapeut Ana kaže da je on ok, da je najbitnijr da ima odličan kontakt očima i da sve prati, samo smo ga razmazili, pritom je non stop samo sa nama (samo mama i tata), pa sada radimo na dodatnoj stimulaciji. U principu ništa strašno nam još niko nije rekao, ali ja znam i vidim da on kasni puno. SAmo ne znam da li je sve to zbog kaiševa i (ne)hodanja, koje ga onemogućava da se pre svega druži sa decom i prati ih, npr jurcanje po igraonici i sl. Mi ga svuda vodimo i zaista je mnogo toga video i doživeo. Ali ga posmatram kako zbunjeno npr u igraonici gleda decu koja trče oko njega, i žao mi je, što se on tako zbuni i ne može da ih prati iako je od nekih mnogo veći, ne može da isprati, ako me razumete. Mada se on lepo zaigra i nađe uvek zanimaciju. Bili smo pre dvadeset____ak dana i kod privatnog logopeda, koja nam je rekla da puno kasnimo u kompletnom razvoju, kod nje smo kupili Progovorilicu (kartice), sa kojima radimo svaki dan, učimo pojmove. Mislim da je počeo da kapira životinje, ali još ništa ne pokazuje prstom, niti imitira, a kamoli govori. Ja ni ne očekujem govor uskoro, želim najpre da oset__im da on razume. Zna da pokaže glavu, zna taši taši, zna pa-pa, ali neće uvek da mahne. Kod pshiloga u Sokobanjskoj imamo zakazano sledeće nedelje, a dan kasnije i kod jednog od najboljih dečijih psihijatara u Bg, kod koje sam zakazala jedva, preko veze. Njeno mišljenje me najviše zanima ali me i istovremeno strah. Svašta iščitah na netu, i jako sam se opteretila, plakala puno, a o tomene spavam normalno već skoro dva meseca da ne pričam. Svašta mi je padalo na pamet. Ja se izvinjavam za off, odoh da vidim gde sve ovo da kopiram.
< Poruku je uredio dunja RR -- 10.12.2015 1:36:54 >