Torbica
|
Drage moje, nije to nikakav "specijalan" lek. Mi u NS imamo apoteku koja ima tu neku skalameriju za pravljenje tih homeopatskih lekova, Zelena apoteka. Nama je nasa dr rekla (kao i posle svake vakcine, ne samo ove) da odemo i trazimo - homeopatski MMR, on ce u najvecem broju slucajeva ponistiti nezeljene efekte a one dobre nece dirati. U apoteci su me samo pitali - da li je standardna jacina, rekla sam da dr nije nista napomenula, da je standardna. Tako smo i posle Infanrixa uzimali homeopatski Pentaxim. Dunja, cerka mi je primila sa 13 meseci prvu dozu, ovo joj je revakcina pred skolu, imala je tada par dana temperaturu, otecene zlezde vrata i blag osip, tad jos nismo znali za homeopatiju, pa je opet proslo dobro. Meni je dobro sve sto se ne komplikuje. Djordje mi je imao nekoliko puta herpes simplex lica pa su i imunolog i pedijatar stopirali do daljnjeg. Kod imunologa nismo isli skoro jer nam je pedijatar homeopata resio problem, s tim da mi je receno da ne moze da tvrdi kako ce zivi virusi uticati na herpes, i da se strpim, da necu zakasniti. A uz njega cemo i ovog malog, da ni tu necu zakasniti. Ona ne preferira da daje rano prvu dozu, pogotovo u ovakvim slucajevima, osim ako roditelj insistira. Potpuno poverenje imam u nju i instiktivno sam prepustila. Znam da se dobar deo njih ne slaze da se dobija posle dve god, mi cak posle dve ipo za ovo trece dete koje realno nije imalo razlog za odlaganje, ali opet, ovo je moj izbor. I znam da nisam pogresila, u nasem slucaju. Dunja, najbolja je opcija imati dobrog pedijatra i poverenje u njega. Kod nas je malo komplikovanije bilo, ali evo opet mi se pokazalo, znala je da ce se aktivirati i herpes, s tim da je njegov imunitet sad ekstra, stvarno je super zdravo dete, bas ga je doterala, cele zime zdrav, u vrticu sa 35 upisane dece. Mislim, generalno, svo troje, niko mi nije bio bolestan skoro. Secam se jesenas bas kod Djordja kad je krenuo neki laringitis da je rekla da je prerastao svoj konstitucioni lek i da mora da mu promeni, i spram anamneze i gomile nekih pitanja za njegove navike u proteklih dve godine, dobio je drugi lekic. Ma tip - top, nemam reci. (pitanja tipa - da li se upiski nocu, da li stavlja stvari koje nisu za jelo u usta i slicno )
< Poruku je uredio Torbica -- 19.4.2015 23:23:27 >