Anoniman -> RE: Ukinuta MPR vakcina u Hrvatskoj (14.7.2009 9:32:04)
|
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. pitaj ti ....mada je meni moj pedijatar rekao da djeca koja imaju alergiju na jaja ne smiju biti vakcinisana , jer se ta vakcina nesto pravi sa jajima , jesam objasnila u vraziju mater [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Jesenas sam primila vakcinu protiv gripe koja je na bazi jaja (ako sam ja to dobro shvatila). Uglavnom, u narednih 7 dana nakon primanja vakcine, izlazile su mi tačkice po telu, slične ujedima buve. Kada sam pitala mamu, ona je rekla da je moguće da sam alergična na te vakcine na bazi jaja, i da to dobro zapamtim, i da uvek naglasim kada primam neku vakcinu. Nakon 10 dana, taj osip je nestao, a ja bila extra zdravlja celu zimu (što inače nije slučaj). Vrlo rado bih nastavila da primam te vakcine protiv gripe i narednih godina, ali kako da znam da smem. Jel postoji način testiranja pomoću koga bi se utvrdilo da li smem ili ne? Možda te tačkice po koži nisu uopšte bile vezane za to. Možda smo mm i ja zaista imali buvu, jer su nam tačkice izlazile na smenu, a vakcinisani smo svi (i moji roditelji, i moji baka i deda), i samo nama dvoma se to dešavalo.
|
|
|
|