|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ukinuta MPR vakcina u Hrvatskoj
29.7.2011 17:58:57   
Anoniman
Meni rekoše: 7-14 dana nakon primanja moguća temp, otečene žlezde na vratu, kašalj, slinci.
Toliko se sećam. A ako ima slinaca i guta ih, može i proliv, zar ne?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 351
29.7.2011 18:03:18   
Verus
da ima slince!  izem ti slince....ima ih 10tak dana, a primila je MMR 19og...a moguce ovo sto mina kaze da se sve desilo u isto vreme, pa i neki virus zakacio jer od drugarice je klinac isto imao proliv a idu zajedno u jaslice...eeee siznucu vise od virusa, jaslica i tih dizabidza...nisam otisla na posao i iskoristila zadnji dan bolovanja-nek mi je bog u pomoci da mi ne zatreba, jer nemam vise! grrrr

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 352
   RE: MPR (MMR) vakcina
29.7.2011 18:04:08   
Verus
tash bre promenila mi naziv temeuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 353
29.7.2011 18:05:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR

tash bre promenila mi naziv temeuser posted image

UPS. Vraćala sam se da vidim šta sam na početku pisala. user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 354
29.7.2011 18:25:03   
Olga75
Verus , M je imala temp i do 40 a trajala je oko nedelju dana kao reakv na MMR ali nije imala proliv

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 355
29.7.2011 18:39:04   
Verus
sve ce biti da ju je sustiglo nekoliko stvari...user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 356
29.7.2011 18:40:57   
Jele

IZVORNA PORUKA: Olga RR

Verus , M je imala temp i do 40 a trajala je oko nedelju dana kao reakv na MMR ali nije imala proliv

Nama je dr rekla da kada je Uroš imao temp nakon MMR, da reakcija ne nosi visoku temperaturu, tako da je zaključeno da je on imao virusnu infekciju koja se nakalemila na MMR, kako da se izrazim.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 357
29.7.2011 18:43:17   
Olga75
eto , dva pedijatra tri misljenja
ja sam je osvela drugi dan temp. kod dr i ona rece , to je izuzetno retka reakcija
peti dan temp sam je odvela na vadjenje krvi ali leukociti su bili ok pa je ostalo da je reakc na MMR user posted image

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 358
29.7.2011 18:43:22   
Verus
Jele, ja sinoc citala kako 5-15% dece ima temp 40C ili preko, 7-12 dana nakon MMR vakcine....pominje se i osip, i ovo sa otecenim zlezdama, ali nikako proliv....kaze da 80% dece nema bas nikakve reakcije...

Ali verujem onda da je ovaj proliv od virusa, ali reko da priupitam za svaki slucaj....

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 359
29.7.2011 18:43:26   
Jele

da ima slince!  izem ti slince....ima ih 10tak dana, a primila je MMR 19og...a moguce ovo sto mina kaze da se sve desilo u isto vreme, pa i neki virus zakacio jer od drugarice je klinac isto imao proliv a idu zajedno u jaslice...eeee siznucu vise od virusa, jaslica i tih dizabidza...nisam otisla na posao i iskoristila zadnji dan bolovanja-nek mi je bog u pomoci da mi ne zatreba, jer nemam vise! grrrr

Sad tek Verus videh tvoj post... Kanda se spojila i neka viroza, nadam se da će brzo proći user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 360
29.7.2011 18:44:35   
Olga75
...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 361
29.7.2011 18:45:19   
Jele

Jele, ja sinoc citala kako 5-15% dece ima temp 40C ili preko, 7-12 dana nakon MMR vakcine....pominje se i osip, i ovo sa otecenim zlezdama, ali nikako proliv....kaze da 80% dece nema bas nikakve reakcije...

Ali verujem onda da je ovaj proliv od virusa, ali reko da priupitam za svaki slucaj....

Ne znam i ja sam tako mislila, ali eto dr nam je rekla da od MMR-a ne ide tako visoka temp....Za žlezde znam i ja i mogući osip... Nemam pojma. Još smo mi Urošu pre toga vadili krv da vidimo da li ima neki virozu u povoju...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 362
29.7.2011 18:49:12   
Verus
Izgleda da bas zavisi i od deteta i sklopa okolnosti hoce li ista biti...jos se ja radujem kako nije ama bas nista imala! Obicno je pospana, lose jede, a ona super, cak nije imala crvenilo na nogici, ma nisi mogao ni videti gde je sestra dala bocu kako je lepo odradila... Proci ce....

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 363
1.8.2011 12:32:20   
Verus
Vise ne znam sta cu....sutra nazad kod dr. ako se stvari ne promene-a i ne znam da li pisem u "pravoj" temi jer ne znam da li je od ovog, ili virus, ali virus bi vec prosao zar ne??  Od prosle srede ima temp.  Malo stane, pa opet, pa i do 40C 41C, padne na 37C.  Cas ima proliv, cas je "malo" bolje sa tim da nema normalnu stolicu.  OPET je malo smrsala, vec 2 noci ne moze da zaspi do 23h....sinoc zaspi u 19:30, budi se place, nonam je 2 sata, bukvalno sedim i placem sa njom jer vise nemam ni ja snageuser posted image   bas me sastavilo, jadna moja bebica...  slinci i dalje cure, i pomalo ima osip sad oko vrata...eto morala sam da kukam kad nemam ovde kome...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 364
1.8.2011 12:35:47   
Olga75
Verus , to vec nije reakcija na MMR , temp i osip mogu da budu ali proliv koji traje toliko dugo nije user posted image a ako se budi onda je mozda i stomacic boli , ajte vi samo kod dr

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 365
1.8.2011 12:36:56   
pahulja76
joj, verka user posted image
ljubi bubamaricu user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 366
1.8.2011 12:54:41   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: n i n a

Nakon tačno nedelju dana od vakcine dobio je i temperaturu oko 38 i ne suviše učestalu. U petak intenzivnija temperatura, u subotu ustali sa 39.7 i narednih 14 sati nismo uspeli da je oborimo ispod 38. Išli kod lekara, kaže nije to vakcina nego neki virus (uši uredu, grlo uredu, pluća uredu, nema osipa, proliva, povraćanja, žlezde normalne)... Pa dobro šta je taj famozni virus onda napao ?!?!?! Danas od ponoći dva puta je išla temperatura do 38.5 ali smo je uspeli oboriti ispod 37. Sad čekamo šta će biti dalje...

Verus ja citirala svoj post user posted image Nama je bilo rečeno da je usled pada imuniteta još vakcina pogoršala situaciju, pa je na vakcinu pokupio i virus user posted image Mi smo tih dana kampovali kod pedijatra, tako da šaljemo jedan veliki user posted image razumem te... Sad samo vidite šta vas je još snašlo...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 367
1.8.2011 12:56:26   
Olga75
...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 368
1.8.2011 15:03:43   
Verus
Olga, mnogo prdi... bas mnogo, i pre neki dan joj je onako
"krckao" stomak....  a ja naravno, koristila evil google i nasla da mmr moze da izazove IBS ili ti iritabilni sindrom creva, ili kako se to zove na naskom...
IZVORNA PORUKA: Olga RR

Verus , to vec nije reakcija na MMR , temp i osip mogu da budu ali proliv koji traje toliko dugo nije user posted image a ako se budi onda je mozda i stomacic boli , ajte vi samo kod dr

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 369
1.8.2011 15:05:35   
Verus
uf nina...a ona je imala proliv na godisnjem, pa joj je verovatno imunitet jos bio nizak...a imala su i neka deca u njenoj grupi u jaslicama proliv...kaze mm evo, od jutros nema temp ali to se promeni tokom dana....

ja radim, on mora da radi, tako da ide u jaslice; to moze dok god nemaju temp.  pa cemo videti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 370
1.8.2011 15:13:08   
Verus
...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 371
1.8.2011 15:18:58   
Jeca*
a sta joj sad dajes da jede, kad je u takvom stanju?

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 372
1.8.2011 15:23:24   
Verus
Pa Jeco za uzine joj dajemo bananu, jabuku, pije razredjen sok od jabuke-a oba voca stezu stolicu, ali slabo joj pomaze.  Juce je doruckovala jaja, a rucala rostilj piletinu i krastavce i paradajz, integralni hleb hoce da grikca..  Vecerala je hleb sa namazom i 1 virslu.  Kad joj je ovako uvek jede makarone sa sirom i hoce virsle i hleb, slabo sve ostalo...

Pomislila sam i na alergiju na neku hranu, mada nismo sa tim od kad je bila beba (sa mlekom) imali problema...nisam vise pametna.  Ne znam i sutra ako je i dalje lose pa je odvedemo, sta ce reci kad je fizicki pregled ok?  Da vade krv...na sta? Pojma nemam, al nemam nesto vise snage.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 373
1.8.2011 15:25:17   
Jeca*
nije za ovu temu, ali pitam te zbog proliva...meni je dr rekla nikako makarone (iako je to luka jedino hteo da jede kad ima proliv user posted image ), samo supice, tost i obican hleb, pirinac, kompot...nikako sirovo povrce, meso (sem pilece iz supe) i sl. I naravno linex, smecta...

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 374
1.8.2011 16:43:32   
Verus
dobro je da si mi rekla nisam to uopste znala....znam da pirinac dobar, jabuka, banana, tost  da to sve steze stolicu, al ovo nisam...hvala jeco

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here