Anoniman -> RE: Kako perete peškire? (20.3.2011 13:11:25)
|
Pa ne znam koliko tim mikroorganizmima treba da se razviju, ali moje se peskir osusi za pola sata, zimi na radijatoru, a i leti, jer ih lepo rasirim da se osuse pre nego sto ih bacim u korpu. Mislim da je preterivanje sa higijenom jednako lose kao i nehigijena, jer se dovodimo u situaciju da postajemo rezistentni jedino na lekove. Ja sam jednom prosla kroz to jer sam se prala i po 5 puta dnevno i presvlacila (dobila sam cistunsku bolest) i onda sam navukla problem sa gljivicama. Dok mi mm nije uveo restrikciju i kupanje samo jednom dnevno. Od tad nemam problema. Moja prijateljica se tim preterivanje od zdrave devojke dovela u situaciju da je ves odmah posle pranja peglan i svaki komad pakovan u posebnu cistu vrecicu. Jedva se izlecila. JA mislim da zbog takvis stvari dolai do ekcema, glivica i sl. Oslabljujemo imunitet i streso i ishranom a i preterivanjem u cistoci. Premazujemo stanove domestosima, sve trljamo antibakterijskim sapunima... Znam da vise nije kao kada su nasi bake i deke bili mladi ali mislim da ipak malo preterujemo. Mozda smo kao drustvo previse podlegli strahu koji nas zasipa sa TV reklama a da toga nismo ni svesni Ja sve perem na 30 i 40 i ves. Ponekad nesto od toga opeglam, ves odavno ne, i cesto koristim susilicu za ves, mislim da ona poubija ako je nesto preteklo od bakterija. Za dete cu sigurno peglati, ali trudicu se da ne preterujem sa savljanjem pod stakleno zvono. Danas mi nije dan, ser[sm=smiley35.gif] na koju god temu da se zakacim [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|