Modessty
|
Iz teme Singular: IZVORNA PORUKA: Peace* IZVORNA PORUKA: Modessty RR videh sad na netu da se singular inače daje kao dodatak uz već posotojeću terapiju. " lekovi za lečenje astme se dele na lekove koji otklanjaju tegobe (prvenstveno se misli na bronhodilatatore tj Ventolin, Spalmotil, Berodual…. i druge) i preventivne lekove u koje upravo spadaju Flixotide i Singulair. Ako astmu dobro lečimo pravom kombinacijom preventivnih lekova onda neće biti ni tegoba, te samim tim ni potrebe da se primenjuju lekovi za njihovo otklanjanje." skinuto sa astma.rs DAAAA! Marko je u prvih 1,5god života imao 5 bronhitisa, gde je za 5-ti završio na Urbasonima 3 dana. Nakon toga uveden je Flixotide. Koristio ga je tada od sredine aprila, do nakon prvog maja naredne godine (ja uvek izguram i 1.maj, onom logikom - priroda, cvetanje, poleni). Nakon toga ukidam, i ne koristi do 1.sept. Onda 1.sept krene da koristi, i opet do posle 1.maja. Ove godine još nisam uvela. Razlika je da Marko nema nikakve respiratorne alergije, test je rađen sa njegovih oko 1,5g. Sad u novembru treba da se ponovi, jer recimo pre nekih 2 nedelje, u jeku ambrozije je od običnog laringitisa dobio spazam grla, opet kortiko u guzu, i pedijatar povezuje to sa mogućom pojavom respiratornih alergija. Kod nas se očekuje da prolaskom alergije na mleko dolaze respiratorne alergije. Ono što mi je objašnjeno kao razlika između Singulara i Flixotide-a je da Singular deluje sistemski (što je kod vas možda i potrebno zbog resp.alergije), a Singular deluje lokalno, na pluća. IZVORNA PORUKA: Peace* od sredine aprila, do nakon prvog maja naredne godine Malo sam se zbunila sada... mislim da je tu prvu godinu koristio i celo leto, ali baš ne bih stavljala ruku vatru. Možda smo i tad pauzirali leto. Ono što je bitno po meni je da vezuješ punoooo mora. Lovi jeftiniji smeštaj, pa da povezuješ što više na moru. Kažu da je 3 nedelje prava klimatska terapija za dete. Sve ispod nije dovoljno delotvorno. Jutarnja isparavanja mora su zakon. Verovala ili ne nijednom nismo vodili Danila na more. Nije nam se dalo. Ali sledeće leto more je obavezno. Ja bi ga vodila sa našim kumovima na Adu Bojanu, tj jedno mesto pored (sad se ne mogu setiti imena). Oni godinama idu tamo jer moja kuma ima probleme sa alergijama. Ona kaže da joj mnogo znači i da joj baš pomaže. Ovo leto kaže naša dr je posebno bilo teško za sve sa alergijama, astmom i sl. jer je bilo puno vlage i puno vetra. Kad sam joj rekla da idemo u Vrnjačku Banju upozorila me da mu se tamo može pogoršati stanje. Jeste bila velika vlaga, ali njemu nije smetalo. Čak mu je i prijalo! Spavao je kao bubica, bez ikakvih problema.