Ana RR -> RE: Krckavi krompir (2.7.2018 11:15:15)
|
Maraj, već sam ti pisala negde.... krompir isečeš kao za pomfrit, u jednoj većoj činiji ga pomešaš, začiniš (so, biber, vegeta, origano itd šta voliš), preliješ sa dve kašike masl.ulja i dobro promešaš. Istreseš na pek papir i lepo ga raširiš i samo staviš da se peče. Moji to najviše vole. Pole su super, to me uvek podseća na moju Slavoniju, tamo smo stalno pravili. Krompir na pola, začiniš, staviš kockicu putera ili parče masti na svaku, a pred kraj na svaku ide komad kobasice i komad slanine (probodeš čačkalicom). Mi smo u Slavoniji imali domaće meso pa je to bilo baš njami. Moji mama i tata i mm to vole da jedu uz kiseli kupus sa alevom paprikom a ja volim uz običnu kupus salatu ili zelenu salatu. Krompir mogu da spremim na hiljadu načina, da budem iskrena [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|