Hajnalka -> RE: Konzumiranje voća u trudnoći - ima li granica? (22.4.2013 6:53:48)
|
IZVORNA PORUKA: Yula IZVORNA PORUKA: MicinaMama yulo jagode nisu dobre da se jedu u trudnoci zbog alergija,jer sve sto pojedes ide bebi.Pa zbog toga...mada i ja sam jela jagode sa Dunjom,nije joj nista bilo...ali to ne znaci da drugoj bebi nebi naskodilo.Tako su meni doktori rekli,ali dole u Bosni.Ovde slabo ko to i spominje i vodi racuna oko toga. S obzirom da sam sa prvim detetom prosla nutritivne alergije, dosla sam do zakljucka da detetu moze da zasmeta bilo sta od hrane, znaci nista ne bi smeli da jedemo. Lazaru je smetao pirinac oko 6. meseca, a ja jedva da sam ga u tragovima jela u trudnoci, a kivi sam tamanila a jede ga od kada sam ga uvela bez ikakvih problema. Mislim da uopste nema pravila. IZVORNA PORUKA: Sanja90 Micina Mama u trudnoci i dok se doji moze da se jedu jagode tj.mama moze jer ne steti bebi,jedino ne sme da se daje detetu pre godine zbog alergija. Nema veze to sa trudnocom,kao sto trudnica takodje sme da jede med i kikiriki i paradjz ali ne sme da daje direktno malom detetu pre godine zbog alergija. Sanja, u zabludi si, nazalost. Sve sto majka pojede dok doji, sve, apsolutno sve prelazi u majcino mleko. Posto sam sa svojom bebom imala iskustva sa tim, ne pricam napamet. E sada, pitanje je da li ce nekom detetu nesto zasmetati od toga i da li ce odreagovati alergijom ili ne. Moje dete je imalo problema kada sam ja jela mlecno ili jaja, i nisam jedina, imas ovde teme gde smo iscrpno pisale o tome. jeste istina je da majke posle porodjaja nesmeju da jedu jagoda,cak se moraju pridrzavati nekom odredjenom rezimu ishrane,valjda ti oni u porodilistu kazu sta nesmes i sta smes,ako ne tamo onda ti patronazna sestra skrene paznju barem ovde kod nas
|
|
|
|