novi_curetak -> RE: Primolut Nor (20.7.2013 11:20:06)
|
Prije par dana sam bila kod gin.zbog sumnje da sam trudna. nakon rizičnog odnos popila sam elle one pilulu za dan poslije, cca 3 dan kada sam ocekivala mjesecnicu, koja je kasnila, uradila sam kucni test na trudnocu-bio je negativan, ponovilia nakon tri dana-ponovo negativan, ali kako mjesecnica nije dolazila otišla sam gin. dr mi je uradila vag.UZ i rekla da vidi tačkicu koja može biti početak krvarenja ili rana trudnoća. poslala me da uradim beta hcg-rez. je bio 0,1, i da poslije toga , ukoliko bude neg., pijem primolut nor 7dana po 2 tablete kako bih isprovocirala krvarenje. do sada sam imala sve pm simptime i više izludih što menstr. ne dolazi, ali sve nekako odgađam da uzmem primolut upravo zato što je ozbiljan lijek i sve se nadam da će krvarenje samo od sebe početi. dug mi je uvod, ali evo i pitanja :) kakva su vam iskustva sa nastavkom korištenja kontracepcije...da li se nastavlja uzimati odmah po prestanku korištenja primoluta, odnosno po početku krvarenja? koristila sam diane, ali sam napravila pauzu i treba na nastavim sa uzimanjem. hvala svima na strpljenju i odgovorima :) [sm=nosecka.gif]
|
|
|
|