Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Porodila se maya78!!! 26.7.2012 21:08:50
|
|
|
|
Torbica
|
Cestitamooo!!!
|
|
|
|
RE: Porodila se maya78!!! 26.7.2012 21:15:02
|
|
|
|
cockic
|
cestitamo
|
|
|
|
RE: Porodila se maya78!!! 26.7.2012 23:06:15
|
|
|
|
dAKi89
|
Cestitam Mayo, mazi svoju lepoticu!
|
|
|
|
RE: Porodila se maya78!!! 27.7.2012 9:28:18
|
|
|
|
malenac76
|
cestitam mami i maloj Nini sad uzivajte, mazite se i pazite
|
|
|
|
RE: Porodila se maya78!!! 27.7.2012 9:59:39
|
|
|
|
pandina
|
Cestitamo srecnoj mami!
|
|
|
|
RE: Porodila se maya78!!! 27.7.2012 10:33:58
|
|
|
|
Bebilina
|
Mayo cestitke od srca i ovde draga Uzivajte sa svojom lepoticom!
|
|
RE: Porodila se maya78!!! 29.7.2012 22:37:07
|
|
|
|
mali vrabac
|
Mayo, mnogo se volite i mazite, sve vam najlepse zelim!
|
|
|
|
RE: Porodila se maya78!!! 29.7.2012 22:43:21
|
|
|
|
jovicaa
|
cestitam
|
|
RE: Porodila se maya78!!! 29.7.2012 22:59:13
|
|
|
|
Alexis79
|
Cestitam Majo
|
|
RE: Porodila se maya78!!! 29.7.2012 23:27:18
|
|
|
|
crazymama
|
cestitam i ja od srca :)
|
|
RE: Porodila se maya78!!! 1.8.2012 22:19:54
|
|
|
|
maya78
|
Evo i moje porodjajne price: Meni je termin bio 01.08 a CTG sam imala zakazan za 27.07. Od kako sam usla u 9 meseci ja nisam imala nikakve bolove kontrakcije nista nista. Tako do utorka 25. Ujutru sam osetila neki manji bol kao kad treba da dobijem koji je kratko trajao i to samo kad lezim na levoj strani . Ja nisam obracala paznju na to nego sam nastvila da spavam. Kad sam ustala videla sam u kupatilu da pomesano sa sekretom tek u tragovima imam nesto crveno. Ja ko velim mozda je krenuo cep al ko zna kad ce i sta ce. Od kontrakcija ni K. Prodje utorak bez bolova i bez ikakvih drugih desavanja. U sredu ujutru ponovi se ista situacija manji bol ujutru i kasnije opet pomesano sa sekretom nesto crveno u tragovima. I dalje bez bolova icega a kamoli kontrakcija. Medjutim popodne oko 14 ja primetim malo vise tecnosti kao kad pisnete u gacice malo crvenkastije boje. I dalje bez bolova icega. Zvali smo bolnicu opisali simptome i oni su nam rekli da to tako moze da traje i narednih 10 dana al da dodjemo da se prosetamo eto da budemo mirni. Ja reko MM-u ajde da se prosetamo. Bilo lepo vreme toplo nemam bolove super se osecam. Inace nam je bolnica na sat i po vremena od kuce. I mi lepo u setnju pa na metro pa na drugi kraj grada do bolnice . U medjuvremenu ja i dalje nista ko da nisam pred porodjajem. Kad smo dosli tamo i kad su me pregledali bila sam vec dobranoooo otvoreno ne znam tacno koliko nisu mi rekli al su MM-u rekli da ode kuci po stvari a da ce mene da zadrze jer po njihovoj proceni ce nocas ili rano ujutru porodjaj. Ja u soku. Mislila sam da idem na pregled pa se vracam kuci. Nista ostave mene u bolnicu za pocetak sam bila jedno dva sata na CTG-u kontrakcije tek u tragovima bolova nema kasnije oko 23 su me prebacili u sobu. Onda je dosao MM sa stvarima i ostao sa mnom u sobi da isprati situaciju. Tek neki bolovi su mi krenuli oko 01 nocu. I to su bili kao menstrualni bolovi neredovnih trajanja. Tek oko pola tri su poceli na pet minuta da se javljaju i to nesto malo jaci i ne bi ja ni tad zvala babicu da nije mi veca tecnost iscurela na ulozak. Kad je dosla i videla situaciju samo su me spustili u salu odma i poceli da spremaju za porodjaj. Tek tad su bolovi bili jaci al ne nesto sto je neizdrzivo malo jaci menstrualni recimo. Dali su mi u tri epidural i ostavili da lezim. Ugasili svetlo u salu samo neka lampa i otisli. Ja reko sta se desava sva zbunjena na aparatima. A MM je dzonjao u drugom uglu sale hahahhaha. Tek oko 6 ujutru su se pojavili i doduse par puta pre toga da vide CTG ali u 6 ujutru su dosli babica i sestra koja prihvata dete da me spreme. Bolove nisam imala zbog epidurala. Spremili me ali sam imala peh da mi nisu vezali noge a bilo ih je samo dvoje u sali babica i ta zena i kad sam pocela da guram nisam mogla i da guram i svoje noge da drzim sirim da prodje beba. Onda je MM prisao drzao mi noge i iz tri napona sam izgurala Ninu. Jeste bilo bolno to prolazenje bebe ali se zaista zaboravi odma. Zahvalna sam ozoblju bolnice narocito babici sto je iskusno ostavila da cekam tri sata da kontrakcije dostignu najveci nivo i sto ona rece budu idealne da se brzo izbaci beba. Sto nije odma forsirala porodjaj nego je pustila da se to sama priroda pobrine. Tako da sam prosla odlicno osim toga oko nogu al tu je bio MM da priskoci i doceka u ostalom svoje dete:) Ovakav porodjaj bih svakom pozelela od srca zaista. Bas sam imala srece. Beba je odlicno nije izgubila kilazu bolnici jos je i dobila nesto malo.
|
|
|
|
RE: Porodila se maya78!!! 1.8.2012 22:25:58
|
|
|
|
maya78
|
I hvala svima na cestitkama i lepim zeljama i ja Vama svima zelim sto bezbolniji porodjaj , mama koje su se porodile sto srecniju i zadovoljniju decu .
|
|
|
|
RE: Porodila se maya78!!! 1.8.2012 23:25:30
|
|
|
|
PoisonEve
|
Cestitam
|
|
RE: Porodila se maya78!!! 2.8.2012 7:17:08
|
|
|
|
tatjan@
|
Cestitam Maya na prinovi, super ti je prosao porodjaj
|
|
RE: Porodila se maya78!!! 4.8.2012 8:58:27
|
|
|
|
mufika
|
Majo, predivan porodjaj, hvala sto si podelila
|
|
|
|
RE: Porodila se maya78!!! 4.8.2012 10:59:29
|
|
|
|
aleksandrova
|
majo divno,cestitam sve najbolje vam zelim od srca...nadam se da ce bar pola nas sa RR proci dobro kao ti...super
|
|
RE: Porodila se maya78!!! 6.8.2012 18:48:04
|
|
|
|
MaryJane
|
Čestitamoooooo!!!!!!!!!!!
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?