Misha i Ljisha -> RE: Pravopis (15.9.2014 6:38:26)
|
kad citam novine uvek obratim paznju na pravopis u tekstu i jako se iznerviram ako ima gresaka. To su ipak novine, treba sve da bude cakum pakum. Medjutim, kad ja pisem vrlo cesto zurim, ne obracam paznju, posle procitam sta napisah i imam uvek sta videti. Gresaka tonu. Jedno vreme sam stalno uredjivala postove npr na rr kad vidim da sam negde pogresila ali sad iskreno vise to ne radim. Prosto uvek radim bar jos jedan posao pored svrljanja po rr[sm=smiley36.gif] i nemam kad a racunam dok ja ponovo procitam sta sam napisala vi ste vec sve videle pa ni nema vajde. Cesto se desi upravo da zaboravim znakove interpunkcije, ali imam izgovor i za to[sm=smiley36.gif] (tipka na lap topu sa zarezom nesto teze ide hahaha pa se desi iako stisnem da ga prosto nisam ukucala). Moj brat je fanatik, on kad salje meni poruku pazi gde je zarez, veliko slovo i td. Ja sam opustena sto se toga tice i uvek kucam poruke u prolazu pa se desi da gresim ali nikad nikad ne gresim kod recce ne. I dan danas mi stoji pred ocima kao u ucionici na srpskom NISAM,NEMOJ,NECU i NEMAM ide zajedno sve ostalo odvojeno. Iznerviram se kad neko napise "ne dostajati" to nije negacija i glagol dostajati ne postoji[sm=smiley36.gif]. Takodje mi upada u oci kad neko napise ja bi, ili kad neko pise u buducem vremenu pa odvaja cu, ces, ce, cemo, cete, ce npr kucka cemo se. No, sve je po meni za oprostiti. Kad se zurim nekad ni padezi ne ubodem[sm=smiley36.gif] jer izgubim nit misli. Kazem najcesce se iznerviram kad u novinama vidim greske moram dodati, mislim u smislu sve je za oprostiti ako je neki drugarski vid komunikacije, ali ako je nesto zvanicno, neki rad, molba i td tu nema pardona
|
|
|
|