vukosava -> RE: Pravopis (15.4.2011 21:43:56)
|
IZVORNA PORUKA: verolino IZVORNA PORUKA: Vika Davno bejahu gimnazijski dani i takmičenja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Uh! Veruj mi da ja srpski jezik svaki dan nanovo ucim. Zato me je uvek nerviralo kada mi neko kaze-zasto si to studirala, pa zar ne znas svoj jezik? E, pa, ne znam ga. A kad ga ja ne znam, a njime se bavim, mogu da zamislim kakva je situacija sa ostalima. pa nije to matematika da jednom ukapiras neki zakon i to je tako i amin... jezik je previse kompleksan... i ipak imamo dijelekte... sto se JEL tice ili JE L'.... mislim da je to mozda nesto kolokvijalne prirode... govorni jezik... sad smo na forumu i nekako pisemo jezikom koji govorimo pa otuda i nase jezicke nedoumice... kad pises pismo, sastav, knjigu, zna se da ces da cepas po knjizevnom... al kad su ovakvi razgovori u pitanju, mislim da se ne drzimo pravopisa i pravila pisanog jezika a neki kao i ja - nikako interpunkcije - ja nemam ni veliko slovo, ni svih 30 slova... nemam admin prava na kompu pa ne mogu ni da dodam SR tastaturu, al za veliko slovo stvarno nemam dobar izgovor osim svoje lenjosti...
|
|
|
|