|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kucni budzet
25.7.2011 17:52:10   
Anoniman
Super, pojma nisam imala da to može! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 751
25.7.2011 17:55:23   
Anoniman
Najčešće u Zari kupujem tako, i onda kažem tetki (retko se sete da ponude user posted image ), i onda provlači karticu, prvo kuca br rata (3), pa zatim iznos.

Odoh da dižem derle, nikada uveče neće zaspati. Smrzli smo se u gradu, na svakom ćošku sam mu navukla još po koji sloj. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 752
25.7.2011 17:58:25   
Anoniman
Mi smo juče ceo dan visile u gradu - baba, kćerka i unuka. I trošile smo pare, kad smo već oko budžeta - trošile smo na knjige. Ostavile smo solidnu svoticu u knjižari u Jevrejskoj i sad sam tako happy... Imam šta da čitam pred spavanje.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 753
25.7.2011 18:55:52   
Lu
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Dunja, i mm i ja smo sami, pa minimum tri, četiri puta nedeljno uključim mašinu, tu ne računam pranje posteljine vikendom. Izgleda da nismo ekonomični user posted image

Draga Ana šta ćeš kad dođe beba, pretvorićeš se u pralju i peglačicuuser posted image
Ja perem jedanput nedjeljno, kad smo ja i R. sami, plus posteljina svakih desetak dana, meni isto deterdžent može biti oko 3 mjeseca- 3kg.
A kad su bile ove vrućine hodali smo u kupaćim kostimima tako da nismo ni imali prljavog veša, samo properemo kostime navečeuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 754
25.7.2011 18:58:51   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Dunja, i mm i ja smo sami, pa minimum tri, četiri puta nedeljno uključim mašinu, tu ne računam pranje posteljine vikendom. Izgleda da nismo ekonomični user posted image

Draga Ana šta ćeš kad dođe beba, pretvorićeš se u pralju i peglačicuuser posted image
Ja perem jedanput nedjeljno, kad smo ja i R. sami, plus posteljina svakih deset_ak dana, meni isto deterdžent može biti oko 3 mjeseca- 3kg.
A kad su bile ove vrućine hodali smo u kupaćim kostimima tako da nismo ni imali prljavog veša, samo properemo kostime navečeuser posted image

Bravo Lu, konačno neko kao i ja. I ja za nas dvoje jednom nedeljno i uvek imamo čisto, ne fali.

< Poruku je uredio dunja RR -- 25.7.2011 18:59:29 >

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 755
25.7.2011 19:02:25   
Sanjica26 RR
I mi smo ukljucivali masinu jednom nedeljno. Od kako imamo Teodoru vise puta nedeljno, ali gledamo kad je jeftina struja.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 756
25.7.2011 20:13:55   
Lilla
IZVORNA PORUKA: dunja RR

A zašto će ti se toliko smanjiti? Živiš u Srbiji?

Ne, zivim u Svedskoj user posted image A smanjit ce zato jer cu onda primati samo neki dodatak za majke, koji se dobija prvu godinu po porodjaju.

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 757
25.7.2011 20:42:15   
bebać
Sedmično perem dva-tri puta + posteljina jednom sedmično. Dosta veša ima od m, te što radi pa se zamaže mastima i tim hemikalijama. 3kg mi bude možda 20 dana i 1l omekšivača 14 dana....Zavisi sve od života ko kakav vodi, dali ima djecu, dali žive svi ukućani skupa....ja i m kad idemo u kupku, trebaju nam 3 peškira odjednomuser posted image user posted image pa sad puta.....user posted image user posted image ...

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 758
25.7.2011 20:53:52   
Anoniman
mene je muz danas kritikovao jer sam ukljucila masinu na brzo pranje (29 min) i ubacila samo bebin peskir za kupanje. sta je trebalo? da ga perem sa nasim stvarima ili na ruke? pri tom je jarko zut i bojala sam se da ne pusti boju.
istina je da ne pazim preterano na ukljucivanje bojlera, masine, sporeta . .jer jeftina struja je nocu, jel tako? pa stvarno ne mogu nocu da kuvam rucak ili peglam ili da ostavim masinu pa da razmisljam sta je uradila..

mislim da se isplati da se prebaci strujomer na srednju tarifu, da nema skupe i jeftine, nego da bude sve ona srednja. ona je doduse bliza skupoj nego jeftinoj, ali meni jeftina nista ne znaci jer je uopste ne koristim.

< Poruku je uredio Macaki -- 25.7.2011 20:55:22 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 759
25.7.2011 21:13:07   
Anoniman
Pa sad... razlika je da li težite ka tome da vodite računa o kućnom budžetu i o štednji ili želite i smete da budete opuštenije i da trošite više, čak i nepotrebno, a da vam budžet to dozvoljava. Ako težite da uštedite jedna je priča, a ako vas to ne brine previše onda je to druga stvar, može i fleksibilnije.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 760
25.7.2011 21:17:59   
GRGA
Ja se ne opterecujem na ukljucivanje sporeta,,kada kako,,,,perem po 20puta na dan....

Jednostavno,,zivot je jedan-ne opterecujem se dugovanjima,,racunima,,,i placam kada koliko mozemo!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 761
25.7.2011 21:22:16   
Verus
Slazem se da je zivot jedan, ali da ga zivim tako bez neke kontrole, bio bi mi puno kraci od sekiracije i nemanja novca...

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 762
25.7.2011 21:22:22   
Anoniman
Ok, svak radi kako može... Ja, iskreno, bez namere da nekog uvredim, nikad ne bih uključila mašinu zbog jednog peškira. Nisam Kir Janja, nisam stipsa, ali ne želim da se razbacujem. Svaki nepotrebno potrošen novac mi je, recimo, paket pelena više za dete ili nešto slično. Naravno, ko može, nemam ništa protiv, pišem kako ja funkcionišem. Ne traba biti opterećen štednjom i stiskanjem, ali ne treba biti ni nepotrebno raskalašan. Treba naći sredinu.

(odgovor članu GRGA)
  Direktna veza do poruke: 763
25.7.2011 21:36:28   
GRGA
Ja se ni ne sikiram.i nikada necu.............za struju i racune....

Veliki deo zivota smo bili jako siromasni,,,jela sam jogurt i hleb,televizor nisam imala,,,i dok su deca imala barbike ja sam prvu barbiku dobila za 21 rodjendan,,od rodjene sestre koja mi je obecala da ce kada bude zavrsila fakultet kupiti barbiku.
Naravno kupila je samo sto sam tada imala 21 godinu!!!

Pre par godina smo imala tako opasan udes da smo mogli svi izginuti,,a izvuklo nas je samo to sto je moj muz zaustavio kola da je vozio par metara dalje ispreturali bi se i bilo bi cudo..

Sada se lecimo od steriliteta i zelimo ostvariti svoju porodicu....Mnogo para dajemo na privatnike tj svaki dinar................................Nazalost jer je zdrvastvo van Beograda tako uradjeno da 80%analiza moras placati.....

Majka mi je tezak psihicki bolesnik,koje mi je jako zao,ali koja mi tako utice i na zivot,,i stavra mi probleme...

Tako da pored svega toga,,bas mi se juser posted image za racune....Ako dodje 3 hiljde dacu,,1500---

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 764
25.7.2011 21:47:59   
Nadja
Ja bih volela da sam opustenija ali nemogu, kod nas prvo sve ide za racune, pa posle za hranu a za ostalo sta ostane, nemogu da ne mislim na dug, tj. da potisnem ako bi kasnili sa placanjemuser posted image

< Poruku je uredio Nadja -- 25.7.2011 21:48:32 >

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 765
25.7.2011 21:51:18   
GRGA
Ja jok...........ja mislim na decu,na porodicu,na majku na mnoge stvari koje me brinu i sve to..

Ali racuni ne....jer kada je coveku tesko prvo gleda sebe..kakvi sni racuni --user posted image

(odgovor članu Nadja)
Direktna veza do poruke: 766
25.7.2011 21:54:13   
Olga75
od kako su dosli da mi iseku struju za 200 dindzi duga ja bogame prvo placam racune user posted image
ElektroVojvodina , Telekom , Vodovod , odzacari , smecari , cim jedan mesec ne uplatis evo ih sledeci da te iskljuce a stizu sat i po nakon sto ti stigne opomena

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 767
25.7.2011 21:55:54   
GRGA
U kod Vas su bas brzi!user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 768
25.7.2011 22:02:48   
Nadja
Mozda je to sto sam ja odrastala sa bakom veci deo vremena a ona je bila u fazonu jesecmo jaja ili palentu ali cemo placati racune...
Ali zivot brzo prolazi i treba uzivati u svakom trenutku pa bih volela da nekad mogu da vise pogresim i potrosim na lepo provedeno vreme:-)da imamo vise novca ne bih o tome ni mislila ali ovako sve nesto merim...moja baka je bila bolesna, mama je sada mnogo bolje ali i ona (sa srcem) tako da tada imam naviku da panicim kad nema sta da ostane za lekove, a vec duze vreme nemozemo bas nista da ustedimo sve ode na osnovne stvari...a ja o deci mislim ali ne non stop...imam faze...nekad mislim prolazi vreme moram sto pre, drugi put kako kad ni za sebe nemamo dovoljno...
Grga ti i pored svega loseg sto ti se desavalo meni najoptimisticnija i najveselija (mada i Degu je) na crticama, cesto pomislim na neke imucnije ljude koje znam ni upola toliko optimizma i duha. Verovatno je do tvog karakterauser posted image a na mene deluje ohrabrujuce kad napisete takva iskustva da za decu nije prioritet materijalno vec ljubav, paznja i onda verujem da cu se snaci user posted image .

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 769
25.7.2011 22:05:16   
Anoniman
Smanjiš malo, ne pereš veš 20 puta dnevno nego samo 15 puta pa imaš i za račune. user posted image

(odgovor članu Nadja)
  Direktna veza do poruke: 770
25.7.2011 22:19:13   
Anoniman
slazem se da sam preterala sto sam ukljucila masinu za samo jedan peskir, ali zato sam i stavila program za brzo pranje, pa neka pere samo 29 minuta. jednostavno nisam znala kako drugacije da ga operem. peskir ne moze da ceka, moze da mi zatreba svakoga dana, nemam vise bebinih stvari za pranje, sve sam oprala. a ne bih bas da mesam sa vasim vesom za kuvanje. nije bilo sanse da ga perem na ruke jer je metar puta metar, debeo i cupav.

nasa masina je malo uza, za 4,5 kg vesa, ali razmisljam kako cu da  sakupim dovoljno bebinog vesa kad budem morala de perem. za kuvanje ce da se sakupi: pelene, bodici, benkice. .  ali sarene stvarcice nemam pojma kako da perem. malecke su i koliko treba da sakupim da bih ukljucila jednu masinu.

inace, mi zivimo od jedne plate koja i nije neka. srecom, stan ne placamo, a sa ostatkom para se snalazimo kako znamo. racuni su nam svi placeni, nikome nista ne dugujemo, to je prioritet. ostale pare odu na hranu i jos poneko sitno zadovoljstvo. ne mozemo nista da ustedimo, ako nam neke pare ne kapnu sa strane.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 771
25.7.2011 22:23:14   
Ana RR
Macaki, to se i ja pitam, moja mašina je za 6kg veša (ja je uključim i kada nije puna) ali što ti kažeš bebine stvari su toliko male da nema šanse ni do pola da napunim sa šarenim stvarčicama.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 772
25.7.2011 22:25:06   
Olga75
nemojte da brinete , napuni se masina bebinim sarenim za cas posla user posted image
kad je zvercica bila bebac ja sam skoro svaki dan prala dve masine njenih stvarcica

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 773
25.7.2011 22:27:19   
Anoniman
Pa jednostavno: nećete ih kuvati. Zašto biste kuvale? Bebe nisu prljave. Platnene pelene koristite samo za široki povoj (nisu usrane). A kada u mašinu stavite svu garderobicu, platnene pelene, švedske gaće, peškir, čaršav... punićete je tako bar 2x nedeljno. 

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 774
25.7.2011 22:32:25   
Didy
Kad mi je falilo da napunim masinu Stefanovih stvari, ubacivala sam nase majice, duks, pantalone ili nesto slicno sto nije jako prljavo (nikada ves ili carape, to ni sad ne perem s njegovim stvarima) i to me je moja sestra ohrabrila svojim komentarom - Pa ja sam je rodila, izasla je iz mene, nisam je kupila umotanu u asepsol. Kad malo bolje razmislis, i jeste tako. Bebama ne trebaju (niti im mozes stvoriti) sterilne uslove.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here