Anoniman -> RE: Kucni budzet (5.7.2010 14:04:03)
|
IZVORNA PORUKA: Nedja Trinny, draga... Ja kod roditelja nikad nisam razmišljala o finansijama. Onda sam ostala trudna a moji insistiraju da ne napustim faks, kažu-oni će da nam pomažu, koliko god treba. Naučila sam da se protegnem, i uzduž, i popreko i dijagonalno, jer-koliko god da su oni moji roditelji, i zaista imaju dovoljno para da nas pomognu šta god treba-neprijatno mi je da tražim pare, osim kad su mi neophodne.Tako da mi faktički živimo od jako malo para. Tata me jednom u 3-4 nedelje odvede u megamarket, i kaže uzmi štsa god ti treba. A meni bude glupo da mi on kupuje kremice i pene za kosu, pa kupim samo hranu idetetu pelene, paposle odem i dokupim. Naučila sam jeftino da kuvam, a kvalitetno. Naučila sam da ne bacam pare, nikad ne kupujem grickalice u šetnji, ne jedem van kuće, ne vozikam se taksijem i prodala sam auto da ne "bacam" pare na gorivo. Da je teško-teško je, al moje dete UVEK ima sve što poželi, i svaki dan ga pitam-šta mama da kuva-on kaže šta hoće i uvek sve možemo da se dogovorimo i ostvarimo. Dešavalo se da imamo za hleb i litru mleka, pa kupim pola hleba, pola litre mleka i njemu sokić i grisine, i sve je na svom mestu. On nikad nije osetio ništa, ni kad smo imali mnogo, ni kad smo grcali. Ma znam, ista situacija, i mi mozemo i kod mog tate i kod njegove mame, uvek nam pomognu kad god treba i nikad ne prave pitanje, al kako ti kazes meni bude neprijatno, jer nisam navikla da se razbacujem i uvek sam imala svoj zaradjen dinar, pa su jako rano moji prestali da me finansiraju... ali eto jos uvek ne umem da izadjem na kraj sa troskovima, jer smo nas dvoje jos uvek u fazi privikavanja jedno na drugo, s obzirom da sami zivimo tek 3-4 meseca. Sve hocu da se potrudim da stedljivo kuvam, ali mi slabo ide, jer jako cesto npr pravimo meso, przimo i slicno, na sta ide vise para, a mm voli uglavnom sva takva jela, sto mene posebno nervira, jer je gori od deteta hiljadu puta, iako svima prica kako moze da jede bilo sta, sto naravno nije tacno!
|
|
|
|