Didy
|
IZVORNA PORUKA: *boka* Takodje anticelulit masaze nije preporucljivo raditi u trudnoci (kao ni za vreme ciklusa), jer se tada pod uticajem hormona nagomilava tecnost u tkivima ( takoreci oticemo) i pojavljuje nam se tzv. trudnicki celulit, koji nije pravi, vec nastaje kao posledica zadrzavanja vode i u glavnom nestaje nakon porodjaja i nakon prestanka delovanja hormona. Ovo vezano za oticanje i celulit se posebno odnosi na bubulence, koja se zabrinula za svoje butinice , Ne brini bubi, u trudnoci ne mozemo imati bas realnu sliku koliko smo se zaista ugojile, a koliko nam se vode u organizmu zadrzalo. U trudnoci je dozvoljena samo limfna drenaza, koja sprecava nakupljanje suvisne vode u organizmu i koju naravno mora obavljati onaj ko je za to strucan. IZVORNA PORUKA: *boka* IZVORNA PORUKA: Didy Inače, celulit masaže nisam ni radila. Jednom mi je letos maserka počela žešće da masira noge i ja je pitala da li je normalna. Kaže - Leto je, svi hoće i celulit da skinu. -Ma, rekoh, došla sam da se opustim i da uživam, a ne da izađem od tebe kao da me je neko tukao. Zanemari celulit, ja sam hedonista. A po ovome se tek vidi koliko je "strucna" devojka koja te masira. Trebalo bi da zna da se anticelulit masaze nikada ne zapocinju u sred leta. Sa anticelulit programom se pocinje u zimskom periodu i jednom kada se krene, mora da se odradi u kontinuitetu minimum 3-4 serije, da bi se videli rezultati. Sve devojke koje dodju na anticelulit postavljaju isto pitanje: "hoce li meni biti dovoljno 10 tretmana da ga skinem?" Naravno da nece, jer celulit nismo ni dobile za deset_ dana, pa ga ne mozemo za deset_ dana ni skinuti. Da je tako, nijedna od nas ne bi brinula sta i koliko jede i kako zivi, kada zna da ce za deset_ dana biti tip-top. Anticelulit masaze se rade u nekoliko faza i serija, uvek posle menstruacije i serija moze trajati do ulaska u PMS. Tada se pravi pauza do sledeceg ciklusa i nastavlja se sa novom serijom. Nakon prve serije tretmana nase noge izgledaju katastrofalno, jer se u toj prvoj fazi razbija tvrdokorni celulit, koji se kasnijim tretmanima sitni i "pegla". Zato se nikada u toku leta, kada idemo na plazu, nosimo mini suknjice i sortseve, ne zapocinje sa tretmanima. I jos nesto sto mnoge devojke ne znaju. Celulit nije estetski problem, vec bolest. To je oboljenje vezivnog tkiva koze i celulit se treba leciti, ali ono sto se treba znati da se celulit nikada ne moze potpuno otkloniti i iznaciti iz organizma, vec ga jedino mozemo kontrolisati i odrzavati glatkim da se ne bi primecivao. Jednom kada ga dobijemo, zauvek ce biti tu sa nama. Jedino sto mozemo je da ga "peglamo" masazama, limfnom drenazom, i kretanjem i da promenom nacina ishrane uticemo da se ne nagomilava jos. Naravno, kome je to bitno.. kome ne smeta, moze kako zeli