Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 6.10.2009 12:33:41
|
|
|
|
daca77
|
Moj index je 20,7...mada sam se lepse osecala sa 1kg manje
|
|
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 6.10.2009 21:33:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Eh, ja sam gojazna (26). Uzas!!!
|
|
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 6.10.2009 21:35:49
|
|
|
|
gina
|
Ja u ove racunice ne smem ni da ulazim Jos samo ona treba da mi kaze da sam gojazna ko' da ne vidim sama u ogledalu!!!
|
|
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 6.10.2009 21:51:12
|
|
|
|
mamce
|
Za sada 21,15, normalno ali bi vizuelno gledano trebalo smaknuti 2-3 kilceta.
|
|
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 6.10.2009 22:03:19
|
|
|
|
zimska ruza
|
A,jojne smem na vagu,a kamoli da racunam.Znam da sam preterala i ovog puta,a za dijetu nemam snage.Kad mi oboje krene u plac,ja samo ubacujem keksice u usta,pa ih jedno po jedno smirujem...Eto,ako tako nastavim,ko zna,puci ce mi vaga...
|
|
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 6.10.2009 22:08:14
|
|
|
|
viking
|
opustite se ženice, znate kako kažu - kosti ne greju
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 6.10.2009 22:16:58
|
|
|
|
bebolino
|
22,3 to je kao ok ali da bar maknem ovo salce sa stomaka, samo to me zeza
|
|
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 10.10.2009 15:44:18
|
|
|
|
saaja
|
Ovo verovatno nije neko univerzalno merilo... Meni je indeks nesto oko 19, sto dodje blizu neuhranjenosti (po ovoj podeli), a i nije bas tako...
|
|
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 27.11.2009 13:36:30
|
|
|
|
Dudu25
|
Idealna telesna težinaIdealna težina | Energetske potrebe | Utrošak kalorija Indeks punoće tela BMI = 21,4 kg/m2 (normalna težina). Površina tela BSA = 1,76 m2. Vaša idealna težina je 63 kg.Indeks punoće tela (body mass index - BMI) ukazuje na to koji deo vaše telesne težine čine masnoće. Za dobru liniju održavajte vaš BMI između 18,5 i 25 sta znaci ovaj rezultat?
|
|
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 20.3.2011 12:55:14
|
|
|
|
anajid
|
Moj IBM 21,6.Na prvi pogled izgledam OK,medjutim salo na stomaku i oni jastucici iza .Mislim da mi je kilaza ok,jos kad bi vezbala pa se malo utegla.......
|
|
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 20.3.2011 13:08:21
|
|
|
|
New Mom
|
Zato se gleda uz ovaj rezultat (BMI) i ITM (idealna telesna masa) i RTM (relativna telesna masa), kao i debljina kožnih nabora (zastupljenost masnog tkiva).
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 20.3.2011 21:02:16
|
|
|
|
meyo
|
moj vam je preko 33 pa vidite sto bi se po narodski reklo zene moje drage vi ste na konja :(( neki metabolicki procesi me ometaju u skidanju kila a ja kad vidim da to ne ide expresno gubim volju i tako sve u krug.. pih
|
|
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 25.3.2011 14:07:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Epa da se upisem i ovde. Moj index dodje od 21 do 22,4. . Ja bih 19.5 do 20. . Odoh da trazim neku zdravu dijetu.
|
|
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 9.8.2011 13:07:49
|
|
|
|
babovicj
|
BMI je odnos visine i težine i uopšte ne mora biti merodavan za vaše zdravlje. S obzirom da vaga ne zna šta meri, težina na vagi nije bitna. Npr, moj BMI kaže da imam par kilograma viška, ali s obzirom da je to u mišiću, to je očekivano, jer je mišić teži od sala. Ali, ako je nečiji BMI preko 30, naravno da ima problem sa viškom kilograma.
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 9.8.2011 13:18:28
|
|
|
|
Anoniman
|
21.7 poželjno, ali ja bih 'ladno mogla da živim sa 20.7 (to je neke 3 kile manje)
|
|
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 9.8.2011 13:53:37
|
|
|
|
Jeca*
|
19.8, a ja bih 18.9
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 9.8.2011 14:15:16
|
|
|
|
Brand new mama
|
ja sam ovih dana sve nesto antiprotivna tako da se odmah izvinjavam svima. Evo,moj BMI(e,da je BMW ) je 25,5 sto je po tabeli na Blic Ženi na granici idealnog.Ja bih licno da skinem nekih 7-8 kg da bih se vratila na neku kilazu od prije prve trudnoce,ali mislim da bi mi bilo vaznije da pocnem da vjezbam da bih se jednostavno zategla(off) .Nego-sto tezite da odete na tezinu koja je ispod idealne?Ja sam sigurna da super izgledate i sad,a otkud znam,ja sam se pomirila sa cinjenicom da nikad necu izgledati kao kad sam imala 20-ak godina(e tad mi je indeks bio18,4 sa tezinom od 53 kg).Ali,mislim da sam sad cak zadovoljnija svoji izgledom nego onda...
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 9.8.2011 15:16:55
|
|
|
|
Verus
|
BNM samo sto je ispod 18.5 neuhranjenost, sta ce ti to
|
|
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 9.8.2011 15:20:11
|
|
|
|
Jeca*
|
"žena nikad nije dovoljno mršava ni dovoljno bogata"
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 9.8.2011 15:42:41
|
|
|
|
Verus
|
Uf, ja se totalno sa tim ne slazem. Sorry Jeco. Jako mrsave zene su podjednako gadne kao i jako debele. Jos ne znam muskarca koji se okrene za kostima na ulici, isto ko sto se ne okrene za gomilom sala.
|
|
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 9.8.2011 17:10:48
|
|
|
|
minavb
|
Vec smo negde pisali da se ITM i BMI bas i ne podudaraju sa realnim stanjem. Moja ITM je 60,5kg a sa toliko kg izgledam kao tenk.
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 9.8.2011 17:22:40
|
|
|
|
Verus
|
Znam da ne izgledas kao tenk, to si umislila Iskreno, malo mi je krivo sto lepe zene koje su vitke i dalje torturisu sebe i nisu nikad zadovoljne, treba sebe puno vise da volimo, zar ne?
|
|
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 10.8.2011 8:43:28
|
|
|
|
Jeca*
|
baš zato što volim sebe ja sebe i "torturišem". Shvatila sam da sam mnogo srećnija kada se odreknem hrane koju volim (jer mi pričinjava samo neki minut zadovoljstva u ustima) nego garderobe koju volim i koju bih šetala ceo dan na poslu ili ulicom....mnogo sam srećnija kad mogu da udjem u skroz uske pantalone i ne prekrivam zadnjicu majicom, nego kad smazem fenomenalan burek i posle pola sata i zaboravim da sam ga jela...
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 10.8.2011 8:49:22
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Znam da ne izgledas kao tenk, to si umislila Iskreno, malo mi je krivo sto lepe zene koje su vitke i dalje torturisu sebe i nisu nikad zadovoljne, treba sebe puno vise da volimo, zar ne? O ja sebe volim najvise na svetu. Volim da lepo izgledam i da budem zdrava. Zato ne jedem gaudu, bez obzira sto je obozavam. Ne izgledam kao tenk jer imam 57kg, a idem ka 54.
|
|
RE: Indeks telesne mase (ITM ili BMI) 10.8.2011 13:55:44
|
|
|
|
Verus
|
Bas ste cudne-covek vam da kompliment a vi se osecate maltene uvredjenim. Ja samo ne vidim razlog za ekstrem, ali dobro, kao sto kazete znate sta vas cini srecnijim
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?