Peace* -> RE: Društvene igre (14.11.2014 8:26:36)
|
Pre par nedelja sam bila sa Lukom u papirnici, kupovali smo gumicu i zarezač. Teta nam je na poklon dala Školarku, to je đački časopis, ova je konkretno jedan od brojeva koji se dobija tokom drugog razreda OŠ. Sećam se da su u prvom razredu dobili jedan primerak džabe, i mislim da je trebalo da se pretplati na ostale brojeve, ali pošto Luku nije zanimalo, nismo se pretplatili. Elem, Luku i dalje ne zanima, ali je Marko oduševljen. Obojio je sve što se obojiti trebalo, pronašao razlike, i tako te jednostavnije stvari, naravno nije rešio zadatke iz mate i sl. U sredini časopisa je igra, bacaš kockicu pa ideš, i onda ima ono 3 koraka napred, 2 koraka nazad (znate svi na šta mislim). U prvi mah sam se oduševila jer je Sunčev sistem u pitanju, sa planetama, reko, eto kako je super, deca nauče planete... Prvo sam pogledala ima li Plutona kroz maglu mi je bilo u glavi da se on više ne računa u planete, kao što je bilo u moje vreme - i u pravu sam. Ali sam odlepila kad sam shvatila da nisu dobrim redosledom napisali planete, naime, pomešali su Merkur i Veneru, naime kao prvu planetu su naveli Veneru!? U đačkom časopisu takva greška!?
|
|
|
|