smeško -> RE: Epilepsija kod bebe/deteta (28.10.2014 12:31:05)
|
Ne razvijam diskusiju u pogrešnom pravcu. Samo ja znam kako sam preživela prvo molbe pojedinim lekarima da bolje pogledaju dete za koje tvrde da je dobro, iako ja vidim da nešto nije u redu, pa onda sve dane u bolnici sa onim koji su to ozbiljno shvatili. Moje dete je bilo izuzetno napredno i primer potpuno zdrave bebe dok nije primilo šest u jednoj vakcini zbog nestašice Pentaxima. Do kraja života će me proganjati krivica i razmišljanje da li sam to mogla da sprečim, bar sa odlaganjem vakcinacije. Ni ja ne pričam o tome na pamet i ja sam tu sumnju kao i Jabudic čula od nekog kvalifikovanog. Jabudic, mi smo sada ok. Napada više nema. Molim Boga da se sve povuče, jer razlog na pregledima nisu otkrili. Posle svega pomirila sam se i sa tim. Samo nek je sve ostalo u redu. Ne razmišljam o tome i živim najnormalnije iz mnogo razloga, najbitniji je taj da Maki vidi svaku moju promenu raspoloženja i ne želim da to sve utiče na njega više nego što mora. Drugo, misli su čudo. Želim da smo lepe misli i optimizam usmeravam prema njemu i ZNAM da će sve biti u redu. Strašnije od svega su stalna posmatranja svog deteta kroz lupu: šta je rekao, da li je rekao, zašto nije i zašto jeste,...,da li radi sve što i druge bebe, da li je to što ne želi da puzi neki signal za uzbunu,... Ali, biće sve u redu. Znam, jer na drugi način i ne razmišljam. Ništa drugo ne dolazi u obzir. Zato znam da će sve biti dobro i kod vas, jer je stvarno najbitnije da se reaguje na vreme. Prvo dete sam redovno vakcinisala, sa Makijem ću tako nastaviti, jer znam da vakcine imaju i svoje dobre strane. Samo žalim što nisam izabrala one obične, državne. To je sve.
|
|
|
|