minavb -> RE: Strije (8.1.2010 7:58:04)
|
Uh , strije. Koliko sam pratila po ostalim forumima, mamice najcesce pucaju od sedmog meseca a po grudima dobiju strije kad krene mleko da nadolazi. Zene se mazu svim i svacim, neke dobiju strije i pored mazanja , neke ne dobiju ni ako se ne mazu, nema pravila. Kontam da je genetska predispozicija presudna ali ipak moze da se utice na njihovo pojavljivanje. Koliko sam ja primetila , zene se najcesce mazu Stiet-om i Baby love uljima i kremama, i neke dobro prodju a neke ne. Manji procenat je onih koje koriste skuplje kreme kao sto su Colistarova i Vichy, mada su i one , pored redovnog mazanja dobijale strije. Ipak, prema iskustvima zena izdvaja se jedno sredstvo kao efikasnije od ostalih. Ni jedna na koju sam naisla a da ga je koristila, nije dobila strije. To je Mustela krema protiv strija. Jeste malo skuplja, ali kad se namazes vidis koliko je dobra za kozu. Ja se mazem njom, imaju i serum za strije koji se koristi za lecenje postojecih strija, i citavu paletu bebecih kremica. Moja kuma, farmaceut, kaze da imaju vrhunsku kozmetiku. Mazem se ujutru i uvece, jednom cela, drugi put samo stomak, i preporuka je da se zene mazu i do treceg meseca posle porodjaja. Moja doktorica mi je preporucila Biotrhem kremu, ali nisam nasla nikoga ko je koristio pa da razmotrim njihova iskustva. Mustela je stvarno super.
|
|
|
|