RE: Pelene ... (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Šta mi treba za novorođenče?

Poruka

jance -> RE: Pelene ... (11.4.2012 9:57:54)

ja ostajem na Supprimsu, pelenski osip nestao za jedan dan, sada sam sigurna da je bilo do vode a ne do pelene...

Lilla -> RE: Pelene ... (11.4.2012 10:13:47)

IZVORNA PORUKA: bea83

Mi juče dobismo pet pakovanja tog pampersa babydry (zaplenjenog sa carine[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] radjenog za zapadno tržište), ok je ali ipak ima neki [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley11.gif[/image] miris, ne propušta za sad mada smo dobili 4 tako da mu je malo veća

Da, stvarno imaju taj cudni miris, ali sam provalila da izlapi poslije nekog vremena. Osjeca se kad se tek otvori paket ali nakon 2-3 dana polako vjetri [sm=smiley1.gif] Malo me brinuo taj miris u pocetku ali sam onda nasla na njihovoj stranici da je zbog nekog petr...nesto (ne znam kako bjese) sloja koji stiti bebu od ojeda, pa hajde da im vjerujemo dok god ne propustaju [sm=smiley1.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Pelene ... (11.4.2012 10:33:49)

Probali Lumpi ... jedine porad Pampersa da nam nesto valjaju! [sm=bravo.gif]

mejlo -> RE: Pelene ... (15.4.2012 9:52:45)

pozdrav mame! eto mene,prvi put na forumu iz potrebe da se zahvalim mami koja je pisala o jeftinim pelenama u pap pavla u novom sadu..koristimo ih malo duze od 4 meseca i prezadovoljni smo. te pelene su neka mislim nemacka marka, rosman,sto mu dodje kao nas dm,i prijatelji iz nemacke su potvrdili njihov kvalitet. "normalne" pelene su u toj prodavnici 14,15 i 16din po komadu u zavisnosti od velicine.u proseku jednom mesecno stizu pelene sa greskom od 5 dinara,u pakovanju ima 60 komada i recimo da je 5 pelena za bacanje jer nemaju cicak ili nisu lepo ispeglane i isecene na krajevima i kad se natope propuste,dvadesetak su ok ali nemaju napred krilca preko kojih ide cicak,i te koristimo kad treba da se zameni pelena sat vremena pre kupanja,pa da ne potrosimo normalnu pelenu za dva piskanja :)..ostatak pelena je odlican,greska je u tome da nemaju slicicu,ili je zalepljena na pogresno mesto.
nemaju nikakv miris,sto se mene tice-super,jedna hemikalija manje.postoji 3 vrste, sve su ok!! a sto se propustanja pelena tice,mislim da sve propuste u nekom momentu,pogotovo ako su bebani prevelike ili sto se nama desavalo-premale i svaki put kad bi pelene pocele da propustaju,uzimala sam vece sto je resavalo problem..koristili smo u pocetku pampers,i u osnovi nisam imala nikakvu zamerku sem cene..obicne preko dana,a za noc premium care jer ujutro ne bude skuvana guza. propustao je i pampers,narocito dok je beban bio mali (do 4. meseca) i imao ekspozivne i retke stolice :)) od 4. meseca koristimo te jeftine pelene od 5 din i to 4 i 4+ jer sad sa 7 meseci imamo oko 10kg. racunica je vrlo jednostavna: 100 pelena od 5 dinara je 500 din a 100 pampers pelena je....
u svakom slucaju, HVALA MAMI KOJA JE PODELILA INFORMACIJE O JEFTINIM PELENAMA U PAP PAVLA SA NAMA!!!

vonavoj -> RE: Pelene ... (15.4.2012 11:57:45)

bas sam i ja htela da napisem da sam ovde u Smed.Palanci nasla neke pelene za 15din, 4ka..i da ima i za 5din sa greskom...to su te sto je mejlo napisala..odlicne su..
uvoz iz Svajcarske,kupuju se na komad...pise na njima babydream...
nisam smela da uzmem te sa greskom,jer nisam znala kolika je greska,ali eto,sad znam i to...mada i ove od 15din nisu puno,jer Lumpi dodju 19din kom![sm=smiley1.gif]
rece mi prodavacica da ima radnji u NS,Zrenjaninu i Palanci,kod nas u PA nema,ali cemo zato ovde kupovati[sm=jezicek.gif]

mejlo -> RE: Pelene ... (15.4.2012 12:53:01)

to su te pelene!! :)) nisam mogla da se setim sta na njima pise,mi smo prvo koristili te babydream,pa smo presli na beauty baby,jer su meni leeeepse na oko,sa plavim srcima,a iste su kao i ove druge..navodno uvoze iz nemacke,svajcarske i italije,i trebalo bi da postoji prodavnica i na bezaniji.
vonavoj,slobodno uzmi i te sa greskom,300din je paket,pa da pooola bacis (sto nema sanse),opet te 30 ok pelena izadje 300din.jedino obrati paznju,nisu sortirane po brojevima 100% (sta bi ja za 5 din??!),tako da u nekim paketima bude 3,4 i 4+,mada sam u poslednjoj turi uzela 4 paketa i sve su bile 4 i 4+

vonavoj -> RE: Pelene ... (15.4.2012 12:56:43)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]da,da..to su te! ovde kazu da ima 4 i 4+ u paketu,sto nam odgovara,imamo oko 8kg![sm=smiley36.gif]
znaci mogu i te druge da uzmem[sm=smiley36.gif]..da kupim dok sam jos u Palanci,ako ih ima,sutra![sm=sloncek.gif]
mada ni ovo 15din nije puno,naspram 20din komad,a odlicne su[sm=smiley1.gif]
ne znam ni kako se ovde radnja zove,ali to je to!

mejlo -> RE: Pelene ... (15.4.2012 13:19:14)

fora je sto ih s razlogom boli uvo da se cimaju oko sortiranja pelena za 5 dinara,meni se pre 2 meseca zalomilo da je bilo pola trojke a ostalo cetvorka,pa sam te male razdelila po komsiluku :),a poslednjih nekoliko puta je bilo super,4 i 4+ u paketu..ja uzmem i paket normalnih od 15din i te mu stavljam za noc,da budem 1000% sigurna (mada nema razloga,ako preko dana dok djipa u setalici i prevrce se po krevetu,ne probije-nocu nema sanse da ce probiti)

e,i da su 18 din po komadu,kod mene sad princip u pitanju!! na tv-u reklame: ako ste prava mama i zelite naaajbolje za svoje dete,ako vam je stalo do bebe,ako ovo ako ono..kupite premium care ..pa kome nije stalo do bebe i ko ne zeli najbolje??!! uzela sam jednu pampers pelenu i pored nje stavila ovu jeftinu..pipnem jednu,pipnem drugu,isto...otvorim jednu,otvorim drugu-isto,samo razlika u boji..e necu vise kupovati nafurane pelene,pa sve da je dinar razlika!

vonavoj -> RE: Pelene ... (15.4.2012 13:44:20)

ma da,kao nama nije stalo do deteta,glupost! fora je sto su dobre,i sto bi davali vise para!
ja sam pampers samo 2 pakovanja koristila,i uvek mi je probijalo,jeste da je to pocetak i da je tada kaka retka,ali da svaki put probije[sm=zmeden.gif]
koristim Lumpi i babylove,a od sad i ove no name![sm=smiley36.gif]

mejlo -> RE: Pelene ... (15.4.2012 14:01:37)

e u pocetku sam bila fascinirana kad se ukaki :) od guzane,preko celih ledja,do vraaaata!!!i mislim da ni jedna pelena to ne moze da zadrzi,jer je retko i izlazi pod velikim pritiskom,tako da mora da probije...mi smo od 3. meseca poceli sa pirincanim kasicama i od tada je gonovanc postao tvrdji,i nije bilo vise problema...

isidora88 -> RE: Pelene ... (15.4.2012 15:34:02)

IZVORNA PORUKA: mejlo

pozdrav mame! eto mene,prvi put na forumu iz potrebe da se zahvalim mami koja je pisala o jeftinim pelenama u pap pavla u novom sadu..koristimo ih malo duze od 4 meseca i prezadovoljni smo. te pelene su neka mislim nemacka marka, rosman,sto mu dodje kao nas dm,i prijatelji iz nemacke su potvrdili njihov kvalitet. "normalne" pelene su u toj prodavnici 14,15 i 16din po komadu u zavisnosti od velicine.u proseku jednom mesecno stizu pelene sa greskom od 5 dinara,u pakovanju ima 60 komada i recimo da je 5 pelena za bacanje jer nemaju cicak ili nisu lepo ispeglane i isecene na krajevima i kad se natope propuste,dvadesetak su ok ali nemaju napred krilca preko kojih ide cicak,i te koristimo kad treba da se zameni pelena sat vremena pre kupanja,pa da ne potrosimo normalnu pelenu za dva piskanja :)..ostatak pelena je odlican,greska je u tome da nemaju slicicu,ili je zalepljena na pogresno mesto.
nemaju nikakv miris,sto se mene tice-super,jedna hemikalija manje.postoji 3 vrste, sve su ok!! a sto se propustanja pelena tice,mislim da sve propuste u nekom momentu,pogotovo ako su bebani prevelike ili sto se nama desavalo-premale i svaki put kad bi pelene pocele da propustaju,uzimala sam vece sto je resavalo problem..koristili smo u pocetku pampers,i u osnovi nisam imala nikakvu zamerku sem cene..obicne preko dana,a za noc premium care jer ujutro ne bude skuvana guza. propustao je i pampers,narocito dok je beban bio mali (do 4. meseca) i imao ekspozivne i retke stolice :)) od 4. meseca koristimo te jeftine pelene od 5 din i to 4 i 4+ jer sad sa 7 meseci imamo oko 10kg. racunica je vrlo jednostavna: 100 pelena od 5 dinara je 500 din a 100 pampers pelena je....
u svakom slucaju, HVALA MAMI KOJA JE PODELILA INFORMACIJE O JEFTINIM PELENAMA U PAP PAVLA SA NAMA!!!

ja sam pisala za ove pelene da imaju da se kupe u pap pavla[sm=smiley14.gif],dosta drugarica ih koristi i sve su zadovoljne[sm=bravo.gif]

mejlo -> RE: Pelene ... (15.4.2012 20:23:28)

e,pa,draaaaga isidora,stvarno ne znam sta bih mogla da ti kazem ,osim veliko hvala i svaka cast !!! [sm=bravo.gif]

isidora88 -> RE: Pelene ... (15.4.2012 20:35:51)

nema na cemu [sm=smiley31.gif]

bokicans -> RE: Pelene ... (15.4.2012 22:22:55)

Mi koristimo Lumpi i prezadovoljni smo.[sm=smiley1.gif]

ica82 -> RE: Pelene ... (15.4.2012 22:49:37)

Da li sam pogresno sestru razumela ili Lumpi nemaju onaj lastis uopste?
Mi smo isli u Dis poslednji put i kupili jedno pakovanje Eve (1100din izaslo) i jedno Libero (ne secam se tacno izmedju 1300 i 1400) dok smo pre toga u Liliju Puffies placali preko 1500, a Huggies da ne pominjem koliko su poskupele. Da sve smo to koristili [sm=smiley36.gif], volim sve da probam, narocito kad naletim na neku akciju [sm=smiley36.gif]. Htedoh reci za ove Eve da nisam videla pelenu koja lepse mirise, kao onaj baby puder, nije mi propustila ni jednom, a jedina falinka joj je ta sto nema onaj lastis pa smo podelili nju po danu, a Libero po noci (i one mi se svidjaju, ali ipak vise volim kad su malo tanje pelene, kao npr. Puffies)

Anoniman -> RE: Pelene ... (15.4.2012 22:54:43)

Imaju lastiš i na zadnjim trakicama, i oko nogica.

ica82 -> RE: Pelene ... (15.4.2012 22:57:08)

Hvala, oko nogica sve imaju, nego za ovaj gore nisam bila sigurna

Anoniman -> RE: Pelene ... (15.4.2012 23:06:20)

Ima. Nije kao na Pampersu, tamo je ceo zadnji deo rastegljiv, ovde su samo trakice na kojima su nalepnice.

bea83 -> RE: Pelene ... (17.4.2012 8:32:29)

Nama su i ove uvozne pampers baby dry 4 propustile[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]Ili moje dete piški van svakog proseka ili su pampers definitivo bezveze[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]Pufies se do sad pokazao najizdržljiviji, i babylove kad ubodemo broj ne propušta[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anoniman -> RE: Pelene ... (17.4.2012 9:02:46)

bea, vec 4-ka?

bea83 -> RE: Pelene ... (17.4.2012 9:07:17)

Da[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Kod nas svaki broj jedva izdrži tri nedelje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Nemamo još punih 7kg ali smo jako blizu pa smo prešli na 4 jer 3 ne može da izdrži naš tempo piškenja

Anoniman -> RE: Pelene ... (17.4.2012 9:10:59)

opa! mi 5 meseci a tek imamo 7160 ...
proizvodjaci kazu da uzimas velicinu u sredini, npr ako su pelene od 4-9 kg, sredina je 6.5 kg. Mi smo na pampersu 3. Mozda ti propusta jer je peja prevelika.

Lilla -> RE: Pelene ... (17.4.2012 9:27:59)

BB, sta se zalis, mi 5 mj a 6650 gr [sm=smiley1.gif] Bea, mozda su ti zato i propustile. Mi koristimo 3 i nama su super, jos ni jednom nam nisu propustile a vec sam pisala da ga ne presvlacim po noci, tek ujutru kad ustane a i on bas sornja, ko slon [sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: Pelene ... (17.4.2012 9:34:32)

[sm=bravo.gif] jeeeeeej, jos jedan mrsavko

pocela sam da ga presvlacim oko ponoci. on meni legne oko 8, a ustaje u 7 ujutru, puno mi je 11 sati za jednu pelenu, a i ona bude toliko puna da se slije izmedju .... treba je presvlaciti najvise na 4 sata, nisu ni one svemocne!

Lilla -> RE: Pelene ... (17.4.2012 9:39:49)

BB, ne znam samo na koga je, mama i tata mu imaju apetit za 4 covjeka [sm=jezicek.gif] Ma ja njega ne smijem da dohvatim, presvlacila sam ga ranije pa poslije nece da zaspi, razbijem mu san. Sad cekam do ujutru kad se razbudi. Zbog toga toliko hvalim babydry, koliko god da su teske ujutru njemu guza uvijek suha. Bas dobro upijaju.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>