pocahontas -> RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo (11.1.2014 13:06:58)
|
ja mislim da u trudnoci, kao i inace, treba da se pazi sta se jede, ne zbog kilaze nego zbog zdravlja, naravno da uvek ima organizama koji na trudnocu tako odreaguju da telo skuplja vodu i otice i tada se zene ugoje po 20-30kg, medjutim mislim da ima i zena kojima drugo stanje sluzi kao izgovor da se prejedaju i smatram da to nije dobro, na prvom mestu zbog zdravlja, te kile ce otici pre ili kasnije, lakse ili teze, ali poenta je da je sok za organizam i samo drugo stanje i ako ga jos dodatno sokiramo kilazom koja nije neophodna, tj. koja je posledica prejedanja bez potrebe, to ne moze biti dobro. ja spadam u kategoriju onih koji nisu neki veliki gurmani niti preterano uzivaju u klopi, ali kad mi je hrana non stop pred nosom umem da izgubim kocnicu (a to je upravo ovaj period slava i krkanja), tako da mogu reci da se donekle i opterecujem time koliko cu kg dobiti jer ne zelim telo da izlazem teretu koji nije neophodan, posebno sto mi je mali razmak izmedju trudnoca i nabaciti pa gubiti dva puta po skoro 20kg za dve godine, ne moze biti dobro za organizam. inace smatram da je prekomerna tezina stvar odnosa prema sebi i, osim u slucaju hormonskih terapija ili zdravstvenih tegoba, posledica nedostatka karaktera. i nisam do sada stekla utisak da zene koje ovde pisu imaju potrebu da lazu jer to nema poentu, ovde smo da razmenjujemo iskustva i savete te od laganja nema vajde.
|
|
|
|