Yula -> RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo (1.3.2013 11:59:01)
|
Hm, kukah ovde pre neka dva meseca jer sam se u startu ugojila 2kg ( ostavila cigarete, dete se razbolelo, samo sto zabe nisu padale sa neba i nekih mesec dana jedva da sam izlazila iz stana ) ... Tada se iznerviram, misleci da cu opet jela ne jela da naguram strasnu kilazu pa za kratko vreme naguram jos 2kg jeduci razne paste, pice i sve sto goji [sm=smiley13.gif] E, tu se uzmem u pamet i resim da pokusam da povedem racuna, padne mi na pamet da pokusam da primenim neke od principa hrono ishrane, prvo krenem od dorucka i uzine, a ubrzo mi se ucini da mogu i bolje, pa i rucak i veceru pocnem da praktikujem po nekim njihovim savetima, vikend sam do sada davala sebi oduska, ali sada cu i vikendom da koliko toliko vodim racuna sta i kada jedem. Rezultat svega je da sam skinula jedno kilo i mesec i po dana sam na istoj kilazi 61kg, znaci 16n4d +3kg. Zadovoljna sam, jeste da uvece znam da ogladnim jer veceravam uglavnom najkasnije do 18.30h, ali sada sam pocela da pijem jogurt kada me uvece uhvati glad, moram nesto, mislim da nije bas pametno da trpim gladna ni zbog bebe a ni sto organizam "pamti" glad, pa cim se sledeci put opustim on odmah sve talozi u salo da ima rezervu. Ranije sam set___ala uvece posle vecere, ali poslednjih nedelju dana praktikujem da to radim ujutru, ustanem u 7h pa krenem u jednu brzu set___nju od 20-30min. Kada dodjem kuci popijem jednu blazu limunadu bez secera naravno i onda sebi spremim jedan jaci dorucak, obicno ono sto mi dusa ishte: sendvice, przenice, gibanicu, razne pite, pice, kacamak itd. Tada samo unosim ugljene hidrate u organizam pa gledam da ih bude. Za rucak jedem mnogo manje i manje kaloricno, a pogotovu za veceru pazim sta jedem. Voce i slatko oko 16h. Da kazem da se divno osecam i da sam sva poletna, lagala bih, mnogo mi nedostaje opustenost u ishrani koja mi inace nije nesto smetala ako ne veceravam kasno, ali u trudnoci se kile samo lepe... Trudim se da vise jedem voce a manje slatko, a trazi mi se secer, prosle nedelje me danima bolela glava, onako podmuklo, pukne mi film i kupim sladoled, smazem 300gr odmah, glava prosla iz momenta. Mislim da cu od sada sebi vikendom dozvoljavati malo vise slatkog [sm=smiley1.gif] Uglavnom hranim se raznovrsno a i zdravije nego ranije i verujem da bebi samo moze da koristi ovakav nacin ishrane.
|
|
|
|