Zemunka85 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka (20.3.2017 0:10:03)
|
Marija, ja sam upravo to htela da pitam, bas u centar "Da li trudnoca boli?". Definitivno ima i i jednog i drugog slucaja. Moja drugarica je bila "tempirana bomba". U jednom trenutku su joj stavili serklaz, lezanja, bolnice, tokolize, nastavljena terapija .. i pored svega toga se porodila u 36 nedelji. Kontrakcije se ne secam da je imala. Moj slucaj - mene je trudnoca bolela. Kao kamenje da nosim, neprijatno. I kao da ce sve da ispadne. Kontrakcija i preko 30 u danu od cak 16. nedelje pa nadalje. Imam i snimke. Stomak se stvrdne i uspici kao planina, bukvalno ima cosak. Takodje bolnica, tokoliza i mirovanje. Ali iznesoh trudnocu bez problema do kraja, caj L jedva iscupase. Pri tom, Utrogestan nije davao niiiikakva poboljsanja. Obzirom da je tako, preko noci ukinut u 7om mesecu. Sve se isto nastavilo - i kontrakcije i bolovi. No eto, to nije uticalo na otvaranje. Grlic jeste bio skracen. Razmisljala sam cesto posle, da ja zapravo nisam ni shvatila koji bolovi su opasni, a koji ne. I da li je meni utrogestan bio bespotreban. Da su ti svi bolovi bili normalni, jer se nisam otvarala. I da za sledecu trudnocu ne bih znala sta da radim. Za sada nosim bolje nego u prosloj, ali .. zaista ne bih znala koji bol je opasan a koji ne a svakako nije svaki opasan. I ok nije na meni da znam, zato postoje DR i informacije ppoput - kakav je grlic, polozaj posteljice, da li se otvaram .. ali on kaze kakvo je stanje trenutno, a ti se vec sutradan pitas da li se promenilo. Tesko je za psihu. Ovaj put, svakako i kada krenu bolovi, a definitivno sam shvatila da trudnoca mora da boli (malo-malo) potrudicu se da vise odmaram, pre nego bilo kakva terapija ...
|
|
|
|