Klarita -> RE: Voda (26.9.2014 1:23:15)
|
Bas me cudi za slicnost Grcke vode i Rose. Ja sam uporedjivala i po tome ispalo da je Avria najslicnija Rosi. Kaze NM Samaria[sm=zmeden.gif] Ima jedna anegdota sa mog casa[sm=smiley1.gif] Pricam ja o destilaciji deci i navodim neke primere, prebiramo tvrdocu vode i ja im kazem da za domaci urade test kod kuce tao sto ce u jednoj serpi sipati cesmusu u drugu Rosu i prokuvati, pa da vidimo razliku i poentu...Tek ce jedan ucenik (Djole, inace izuzetno dete) sa sve prekrstenim nogama ispod klupe i hemijskom u ustima zamisljen da pita: "Pa, profesorka kad cemo mi da skupimo toliku rosu pa jos da je kuvamo do sledece nedelje" [sm=jezicek.gif] Trideset i dvoje je palo u nesvest od smeha, a umalo i ja[sm=smiley36.gif] Objasnismo se posle, i evo sad su maturanti i jedva cekaju da im se vratim a, Boga mi i ja[sm=smiley1.gif] Elem, poenta je da da Rosa prokuvavanjem istalozi sve minerale, elektrolite i soli, a ima ih taman koliko treba, te onda dete ne dobije nista. Rosa se ne kuva i zaista je za od prvog dana zivota[sm=smiley1.gif] Nije sto sam s Vlasine, ali najbolja je voda za novorodjence, a i stariju decicu.
|
|
|
|