Shishica -> RE: Prirodne mazalice za sunčanje (20.5.2012 10:21:46)
|
"Kako bi zaštitili kožu od štetnog UV zračenja možete isprobati i neke prikladne mješavine ulja prije sunčanja. Ulja koja posjeduju uvjerljivo najviši zaštitni faktor su ulja sjemenki maline - SPF 25 do 50 i ulje čileanskog lješnjaka - SPF 10 do 30." "- Tri do pet šalica kvalitetnog zelenog čaja (ne iz vrećice) dnevno umanjiti će svrbež kod alergijskih reakcija, zaštiti vas od slobodnih radikala i popraviti ten uništen prekomjernim izlaganjem suncu. Korišten izvana dodatno će pomoći i kod akni. - Neka eterična ulja mogu biti jako opasna. To su ulja iz roda Citrus koja nakon izlaganja UV zrakama djeluju izrazito toksično na stanice kože. Najopasnija ulja su: bergamot, limeta, limun, gorka naranča i grejp, te neka manje poznata kao kumin, kele, limunovac (verbena) i anđelika. - Ukoliko se takva ulja nanesu na nožu potrebno je pričekati 24 sata prije no što se izložite suncu." " Volite li more,sunčanje i hvatanje lijepe boje...evo jednan fazon koji sam isprobala pod budnim okom gospođe sa mora.. Kada stignete na morsko odredište,prva dva tri dana koristite razne kreme,losione sa visokim faktorom zaštite da uhvatite boju Poslije laganog tamljenja,pripremite sebi svoje ulje za sunčanje. 150 ml maslinovog ulja 1 limun(sok od limuna) (???? da li onda sme ili ne sme???) 50 ml mlijeka za tijelo Dobro promučkajte i mažite se prije odlaska na plažu ujutro dok ustanete,popijete kaficu ulje upije.... Budete li se mazali i kad se vratite na kontinent,morska boja ostaje do nove godine(jedva sam dobila svoju boju tena) Prednost ovog ulja je što je prirodno,lako se razmazuje,a ne košta puno.Takođe,hrani kožu i daje joj elastičnost." Eto to sam nasla...
|
|
|
|