Yula -> RE: Patofne (17.9.2012 21:58:10)
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Yulo, ty teorija je davno opovrgnuta. Čvrsta cipela sa anatomskim uloškom samo sprečeva razvoj mišića koji drže svod stopala i samim tim veće su šanse da dete ima ravne tabane. Takva obuća pasivno drži stopalo u pravilnom položaju i ne dozvoljava mišićima stopala da jačaju. Obuća treba da je što mekša, može biti i plitka samo da ima ojačanje tj ono zadebljanje pozadi, patofne su uglavnom poluduboke pa im to zadebljanje nije potrebno. Jbg, nisam imala pojma. Letos maltretiram dete, obuvam mu sandalice stalno, a plus su ga malo stezale jer ima visok ris, a ubili smo se trazeci neke da mu odgovaraju, jer bas ima veliku nogu, a nismo mogli naci sa anatomskim djonom broj 22. Bas mi krivo sada sto to nisam znala. [sm=smiley13.gif] Kako god, na kraju smo digli ruke i kupili mu 3 para patika koje nemaju anatomski djon, ali njih nosi od skoro tek. I ja cu onda da mu kupim neke fine patofne da ne nosi patikice po stanu, mada, mi smo na 2 spratu, svuda je parket, osim u dnevnom boravku, ali toplo je, pa cu mozda da mu uzmem i ove ojacane carapice da mu se nozica dzabe ne kuva. Pih, sada bih samu sebe isamarala sto se nisam o tome malo bolje raspitala.
|
|
|
|