Ginis torta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


viking -> Ginis torta (17.5.2012 12:29:34)

125 ml Ginis piva
110 g putera
125 dl šećera
pola kašičice vanile (u receptu piše "vanile u prahu", mi to nemamo pa stavim tečni ekstrakt)
3/4 dl crnog muscovado šećera
1 dl kakaoa
1 veće jaje
3/4 neutralne pavlake
225 dl brašna
1/4 kašičice soda bikarbone

slatka pavlaka za dekoraciju

Zagrejati rernu na 175C, zamastiti i pobrašnjaviti kalup od 15cm (mali).

Sipati Ginis pivo u šerpu, dodati puter isečen na kockice i grejati dok se ne otopi. Skloniti sa vatre. Sipati u posudu kakao, beli i crni šećer i vanilu. Umutiti jaje dok ne postane penasto i dodati neutralnu pavlaku, mešati dok se ne sjedini. Dodati prosejano brašno i sodu bikarbonu. Sve ovo sjediniti i sipati u pleh.
Po receptu se peče 45 minuta, ali ja pečem 25 minuta duže jer mi je posle 45 minuta sve još živo i drmusa se. Valjda svako mora da proba u zavisnosti od ringle i pleha.

Na kraju ukrasiti sa puno šlaga. Što više to bolje.

VAŽNO: za ovu tortu se koristi onaj mali pleh od 15 cm, teško se nalazi. Pošto je torta zasitna, sasvim je dovoljo. Ja sam našla keramičke posude za pečenje (izgledaju kao malo veće posude za sufle) u Coin Casi.


[img]http://www4.slikomat.com/11/0517/acj-525964.jpg[/img]




minavb -> RE: Ginis torta (17.5.2012 12:42:19)

Jel može svetli muscovado? Glupo mi da kupujhem tamni kad već imam svetli.[sm=smiley13.gif]

Savet, ako nemate čime da prosejete brašno, stavite ga u dublji sud ma malo mikserom mutite da uđe vazduh.




viking -> RE: Ginis torta (17.5.2012 12:47:45)

Verovatno može. ja nikada nisam kupila svetli, pa ne znam kolika je razlika u ukusu tj. slatkoći, ali kapiram da nije velika?




Ana RR -> RE: Ginis torta (17.5.2012 14:24:27)

Oooooo fajnli [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ne smem ovo da pokažem mm, odmah će me terati da pravim i to u duploj meri [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




viking -> RE: Ginis torta (17.5.2012 14:26:40)

ma pravi mu, treba ti 10 minuta da izmešaš sastojke, onda da ispečeš i još 5 minuta za šlag i ukrašavanje. Baš je jednostavna. I ne treba vam dupla mera, stvarno, naročito ako nemate goste.




Ana RR -> RE: Ginis torta (17.5.2012 14:37:01)

Ček malo da se uželi slatkiša, još ima torte od mog rođendana [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




viking -> RE: Ginis torta (17.5.2012 15:12:29)

Samo pazi da se ne presuši, prvi put moraš dobro da je gledaš dok ne skapiraš koliko dugo treba da se peče. Kao što sam rekla, ja pečem 25 minuta duže nego u receptu, možda će tebi biti dovoljno manje, možda više...
I pre nego što pitaš, ne, ne može ništa da se menja od sastojaka! [sm=smiley36.gif]




Ana RR -> RE: Ginis torta (17.5.2012 19:51:41)

IZVORNA PORUKA: viking RR
I pre nego što pitaš, ne, ne može ništa da se menja od sastojaka! [sm=smiley36.gif]


aaahahahahahha [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] što si nekaaaaa [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stranica: [1]