viking -> Ginis torta (17.5.2012 12:29:34)
|
125 ml Ginis piva 110 g putera 125 dl šećera pola kašičice vanile (u receptu piše "vanile u prahu", mi to nemamo pa stavim tečni ekstrakt) 3/4 dl crnog muscovado šećera 1 dl kakaoa 1 veće jaje 3/4 neutralne pavlake 225 dl brašna 1/4 kašičice soda bikarbone slatka pavlaka za dekoraciju Zagrejati rernu na 175C, zamastiti i pobrašnjaviti kalup od 15cm (mali). Sipati Ginis pivo u šerpu, dodati puter isečen na kockice i grejati dok se ne otopi. Skloniti sa vatre. Sipati u posudu kakao, beli i crni šećer i vanilu. Umutiti jaje dok ne postane penasto i dodati neutralnu pavlaku, mešati dok se ne sjedini. Dodati prosejano brašno i sodu bikarbonu. Sve ovo sjediniti i sipati u pleh. Po receptu se peče 45 minuta, ali ja pečem 25 minuta duže jer mi je posle 45 minuta sve još živo i drmusa se. Valjda svako mora da proba u zavisnosti od ringle i pleha. Na kraju ukrasiti sa puno šlaga. Što više to bolje. VAŽNO: za ovu tortu se koristi onaj mali pleh od 15 cm, teško se nalazi. Pošto je torta zasitna, sasvim je dovoljo. Ja sam našla keramičke posude za pečenje (izgledaju kao malo veće posude za sufle) u Coin Casi. [img]http://www4.slikomat.com/11/0517/acj-525964.jpg[/img]
|
|
|
|