MOCICA -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (3.2.2013 21:02:30)
|
IZVORNA PORUKA: milicicak Moje dete od rodjenja ima 5-7 stolica dnevno, nekad mi se cini da tajno radi za pampers[sm=smiley36.gif] u toku dana se konzistencija stolice menja od plastelin cvrste do kasaste, ali to zavisi sta u toku dana jede. Ponekad joj stolice imaju kiselkast miris... Nikako nije normalno 5-7 stolica dnevno za bebu od 10 meseci. Maltene vise kaki nego sto jede. Ako kaki posle svakog obroka odmah to znaci da je nesto iritira. Cudno mi to, bas svaki obrok. ALi da znas tako je bilo i kod moje starije dok nisu ustanovili da je mleko problem u 8 mesecu, pa kad su ga u 12 pon ovo uveli. Stolice nema razloga da ima kiselkast miris, to je znak da nesto ogranizam ne moze da svari. IZVORNA PORUKA: milicicak posnu plazmu pomesanu sa vocem. Druge keksove joj nisam davala, cekam da potrosimo zalihu plazme[sm=smiley36.gif] inace, moje dete ne jede keks i mleko,to joj se ne svidja pa plazmu kombinujem sa vocem. Meni je mozda lakse jer T na sve reaguje odmah, znam da je pojela nesto sto joj ne prija jer ili povraca ili dobije koprivnjacu ili odmah ima tecniju sluzavu stolicu. Posna plazma je prepuna soje, a deca koja su alergicna na proteine kravljeg mleka alergicna su i na soju, tako da je nama i soja iskljucena iz ishrane. Ne znam za posni gustav koliko ima soje, al moja Mica reaguje na njega, tako da joj dajem Zlatni Pek i on joj odgovara. IZVORNA PORUKA: vesic i Mocice sta je retroskopija i kada ste to radili bebi?jel boli? milicicak a jesi li ti probala da das bebi jogurt ili nesto mlecno i kako reaguje?citala sam da vas ceka test sa mlekom.meni je gastro rekao posto ona tako reaguje (grcevima i te stolice)da mogu da probam kod kuce... Ne, ne retroskopija nego gastroskopija ili endoskopija- mnogo, ali mnogoooo ruzan pregled, bezbolan, ali jako neugodan. Od 8 uvece dete nista ne jede niti pije, pregled je ujutro, guraju detetu sondu kroz usta i fuj, da ne opisujem...ne daj Boze nikome!!! Tvog gastro nije normalan i ja bi te zamolila radi zrdavlja i daljeg normalnog rasta i razvoja svog deteta da uzmes uput od lekara opste prakse i dovedes dete na IMD kod gastroenterologa jer takve glupe izjave ugrozavaju zivot tvog deteta. Strasno!
|
|
|
|