prase -> RE: U potrazi za stanom ( o podstanarstvu ) (14.7.2009 18:27:21)
|
Ajoj drugarice, dođite u BG, da vidite šta se ovde izdaje za 300e... Mi toliko plaćamo stan koji se knjiži kao dvosoban a zapravo je jednoiposoban - potpuno prazan, sa ugradnom kuhinjom (čitaj: sudopera i elementi iznad i ispod nje). Nismo imali ni one kuke za peškire u kupatilu, a kamo li šta drugo... i srećni smo, jer je stan nov, svetao, ima dobru drvenariju, terasu na kojoj može da se prostre veš (dovoljno veliku), nije na prizemlju. Inače, ovde u BG je jedino moguće da se ima luda sreća pa da se nađe odgovarajući stan ili da se angažuje agent koji radi za procenat stanarine po realizaciji, kojem nije u interesu da nas voda po rupama jer dobija cache tek kada damo kaparu. Mi smo hteli da izbegnemo agenta ("procenat" je 50% od stanarine) ali nema šanse, bar u BG, koji god broj iz oglasa da okreneš - javi ti se neki agent. Najmračnije iskustvo... Stan od 75kvm, prazan, rangiran kao 2.5, za 300e... Mi otrčali kao siročići, taj bi nam baš legao (mislim, po strukturi)... Kad tamo: nema kuhinje, samo viri cev gde dođe slavina onako iz pločica, nihc sudopera, nihc bilo šta osim (polupanih) pločica i te cevi i pratećeg ventila. Kupatilo isto olupano, kada mala, vrata od kupatila ne mogu da se zatvore. Umivaonik u kupatilu olupan. Na jednoj terasi cigle, na drugoj džakovi. Parket skače kada se hoda po njemu. Prostorije sve iste, kao kupei u vozu: 2x4m, sa jedne kraće strane vrata, sa druge prozor. U 2 od moguće 4 takve prostorije taj prozor ne može da se otvori, a u ostale dve nije prozor nego vrata od terase. Zidovi okrečeni očigledno bojama sa rasprodaje koje niko nije hteo: pogled niz hodnik garantovano izaziva epilepsiju. Jedan drečeće roze, jedan drečeće žuto, jedan neke kaki-boje, jedan bordo, bilo je i plave i zelene boje, negde u daljini. Drvenarija očajna, iz doba kada se spoljašnji deo mazao nekom bordo uljanom farbom, tako su izgledali pre 30 godina svi prozori u BG. Nekoliko stakala onako lupnuto, čeka prvu promaju pa da ih menjamo. Sa plafona negde visi grlo za sijalicu, negde ne visi. Tiha jeza... pobegli smo glavom bez obzira... i upoznali agenta koji nam je za 2 dana našao 3 stana, od kojih smo jedan iznajmili.
|
|
|
|