Markovicka -> Malo umetnosti.. (13.7.2009 11:35:27)
|
Drage moje, htela sam sa vama da podelim svoje sveze stihove vezano za temu, a nadam se da medju vama ima jos slicnih dusa koje bi mogle kroz neki vid umetnosti izraziti svoja osecanja.... 2 u 1 Sanjala sam sunce u travi na obali tihe reke nežnog runa jagnje jedno spokojno pase... U rano jutro pogledah na mesto gde si- treslo se sve od udara srca Mira ti treba a nema ga u meni. Mrznem usred leta i drhtim bez apetita, u izobilju gladna vatromet u telu, probuđeni vulkani pod pritiskom sam bure bez dna. Krivim te ponekad a samo si nedužna žabica Pitam se Bože, čemu ove kazne? Srdim se na te, a samo si naše belo jutro Dok te nije bilo znala nisam koliko su mi ruke prazne. Pesme ću ti pevati grejaću te dlanovima pod pupkom mojim tvoj je dah dar među darovima Od srca ću odagnati sve pakosti i čekaću te spokojna sred bure dušo moje duše. Moja blagosti! Ti si muzika bez reči u tvom ću ritmu ponosno gaziti dane a kad kucne taj divni čas tvoj će plač čudotvorno isceliti rane. Ti si muzika bez reči. Ti si školjkica na dnu mora zatvorena. Ti si svetlost što održava nam nade u cvetanju. Ti si žila kucavica naših budućih radosti. Jedva čekam da vidim ko si ti.
|
|
|
|