nenja22 -> RE: pumpica za izmlazanje (5.8.2012 17:02:13)
|
vuko, ja sam skoro sigurna da ovde (tu mislim na majčicu srbiju, ovde je moje bar iskustvo drugačije, mada nešto mislim da je to do babice koja ti se zalomi) postoji ta sklonost da se forsira dohrana u početku i onda mnogo problema iz toga. moja kuma prva, puna mleka u porodilištu već, pa joj babica savetovala da dodaj, šta će da fali, neće to ništa laktaciji da smeta, a nek' beba spava malo duže...muku posle namučila da vrati dotok kako treba... ali pumpica i pored toga, ko ima mogućnost, mislim da je srećna investicija, ne obavezna, ali jedno od onih olakšavajućih sredstava u prvim danima. meni recimo mnogo značila zbog uvučenih bradavica, kosta u početku nikako nije znao da nahvata siku kako treba, a ovako mu dam ili da mm na flašicu to moje, a ja se mlatim i štipam i izvlačim bradavice...ok, meni je trebala i posle jer sam i počela da radim pre nego sam htela da mu ukidam ijedan podoj, ali poenta mi je da i ko nema taj slučaj, može da mu bude od velike koristi u početku, a i za kasnije kad hoće ponekad negde da ide i tome slično. prosto, ko ima mogućnosti, mislim da je zgodno pripremiti je, ali da se može bez nje i to je skoro sigurno, naravno to kad mama ostaje sa bebom kod kuće.
|
|
|
|