prase -> RE: Vaš nick (3.1.2009 23:00:24)
|
Tasho, prvo da kažem da mi je drago što imaš dobro mišljenje o meni, jer i ja imam dobro mišljenje o tebi i uvek se radujem tvojim postovima i debatama! E sad, otkud prase... Priča je malo duža. Ja sam uvek bila fizički fit, zato što sam non-stop jurcala i trenirala zilion sportova, da ne pominjemo izraziti takmičarski duh sa parolom: "Nije važno pobediti, važno je stići pre drugog" [sm=smiley36.gif] Onda mi se na prvoj godini studija svašta nešto izdešavalo, pa sam malko skliznula u depresiju (ne pravu, ali tako se kaže kada je neko stalno neraspoložen) i izgubila volju za mnogo čime pa između ostalog i za sportom. Paralelno sam počela da provodim čitave dane kod kuće, bilo učeći bilo ispred TV-a i... stalno grickajući nešto. Glavni favorit za grickanje bio je "Smoki". Činilo se da mogu da ga jedem non-stop. Naravno, ubrzo sam se ugojila jedno 10-15 kg i ukućani su za moje dobro počeli da sklanjaju grickalice. Nekoliko puta sam zatekla brata (koji ih je isto proždirao u ogromnim količinama, ali se nije ni gram ugojio jer je nastavio sa sportskim aktivnostima) kako krišom nešto gricka. Kad sam počela da mu to prebacujem, da nisam klinka i da ne mora da krije od mene (normalno, ljuta što krije), on mi je rekao: "Pa kad si prase!". Naravno da me uvredio, pogodio pravo tamo gde treba... a kada je video da sam spremna da pustim krokodilske suzice, brzo mi je ispričao priču o svinjama tartufarima. Naime, ta sorta svinje se ne uzgaja za jelo nego za "lov" na tartufe (tartufi su veoma cenjene, kažu i veoma ukusne, preskupe pečurke koje rastu pod zemljom). One obožavaju tartufe i stalno ih traže, a ljudi koji gaje te svinje ih prate i čekaju da svinja počne da kopa pa prigrabe za sebe ono što je našla. I tako je meni bata objasnio da sam ja prase tartufar (nisam svinja jer sam još mala) i da je za mene "Smoki" ono što je za te svinje tartuf. Tako mi je bila simpatična ta priča, da se nisam ni tada više ljutila na njega, a ubrzo sam se navikla na nadimak. Sada me ukućani zovu prase, MM nikako ne može da prihvati pa me zove gica ili coca, a mami je taj nadimak bez veze pa me zove Tufa (tar-tufa, skraćeno tufa [sm=smiley1.gif]). Elem, kilogrami su se istopili kada sam se vratila psihički i fizički na svoje mesto, ali nadimak je ostao. A koristim to kao nick iz prostog razloga što me mrzi da otkrivam šta je available od onoga što meni dolazi u obzir, a "prase" je - verovali ili ne [sm=jezicek.gif] - u 99.99% slučajeva available. Eto. Usput, nisam imala pojma da prase donosi sreću, ali me to raduje [sm=bravo.gif]
|
|
|
|