jovicaa -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (21.4.2013 15:59:29)
|
bilo bi dobro da sacekate do sest punih meseci s obzirom da vam bebe samo sisaju, ali meni se nekako cinilo da treba da krenem pa sam to uradila po intuiciji, sa punih pet. a pre punih pet mislim da je baaas rano. ja sam krenula bukvalno sa tri kasicice kupovne hippove kasice od jabuke. pa sledeci dan pet kasicica i tako baaas postepeno. pa tako isto sargarepu, pa tako isto brokoli i pirinac sve po pet dana bukvalno. i onda sam prelomila i krenula da uvodim nekako po osecaju, uvela sam recimo cak u jednom danu i bundevu i krompir. a sa aleksandrom sam bas pazila. znaci po pravilu se namirnica uvodi tri dana(nista se ne soli i ne seceri, to je isto bitno). krene se sa 2-3 kasicice pa se kolicina povecava. i sve, jedna po jedna. ne treba ih mesati dok se uvode. mada ja jesam, cim sam uvela par namirnica skroz, onda sam nove mesala sa starim. na primer ubacim 100 gr uvedene i 20, 30 gr nove. pa povecavam. na onoj tabeli pise da obrok treba da bude od sestog meseca 120-130 gr. ali ja sam nakon 2 nedelje uvodjenja pocela maksimu da dajem 150 gr, zato sto je njemu manje od toga jako malo. tako da za rucak, oko 12 pojede oko 150 gr pirea od povrca. ali on ima skoro sest meseci. vama preporucujem da se ipak ogranicite za pocetak na 100-120 gr zato sto su vam bebe dosta mladje. a mozete da krenete sa cim god zelite, vocem, povrcem ili zitaricama, svako drugacije preporucuje. ali po nekoj logici ja bih pre krenula sa vocem ili povrcem, mislim da je ipak laganije od zitarica za varenje. boldovala sam bitne delove, koji su preporuka lekara.
|
|
|
|