jovicaa -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (25.3.2013 14:59:46)
|
ja sam kuvala aleksandru palentu, od kukuruznog brasna. mislim da je normalno da beba pocne da dobija neki miris iz ustiju kada pocne sa cvrstom hranom... isto kao sto i kaka pocne da smrdi[sm=smiley11.gif] ako se bas plasite da u brasnu ne bude jos nesto, mozete da kupite oljusten proso u prodavnicama zdrave hrane i da ga sameljete u mlinu za kafu i skuvate kao palentu. ja sam tako nesto pravila aleksu, a moze i proso da se dobro skuva, celo zrno i onda izblenduje, i to je super varijanta, isto kao i integralni pirinac.. ja sam tako aleksu, trudila se da sve bude sto prirodnije. ali naravno nekad sam mu davala i pahuljice kada nisam imala vremena ili kada odemo negde i sl.. proso i integralni pirinac mozete da ubacujete u bukvalno sve kao dodatak, skuva se lepo sa povrcem, ili ga skuvate posebno pa umesate sa svezim vocem. samo naravno ako ubacite proso ili integralni pirinac, onda ne ide i krompir. takodje su vam jako zdravi dodaci za slane kasice maslinovo ulje, a za slatke malteks. malteks je prepun vitamina i prezdrav, a nije previse sladak, taman. e sad ne znam tacno od kog meseca se daje, misl, mislim da moze od sestog. provericu. a griz kao griz bas i nema previse vitamina i nekih korisnih materija, tako da su bolji izbor kukuruzno brasno, proseno, ovseno i td...
|
|
|
|