MammaMia -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (2.9.2012 19:57:22)
|
IZVORNA PORUKA: jabukica Eh drage moje, i ja bih moju malu što duže isključivo dojila, do prekjuče je i bilo tako, ali moja svekrva se napravi pametna i maloj kao prvu hranu uvela par kašičica svežeg soka od lubenice, ma kao moraš je početi navikavati na druge ukuse. Baš me nervira sa tim nekim njenim stavovima, ponekad se ponaša kao da ona zna šta je najbolje za moje dete i kao da ga je ona rodila, ne bih da se svađam s njom, ali ponekad me baš iznervira. Inače mala je, da kucnem super napredna, pre nedelju dana, sa 4 meseca i 9 dana imala je 9,450kg (rođena sa 3,600kg), porodično je sklona alergijama i baš zato bih malo odugovlačila sa uvođenjem drugih namirnica, a i zato što je, naravno, samo na sisi i super napreduje tako. Ako baš moram da uvedem čvrstu hranu krenula bih lepo redom, prvo žitarice, pa povrće, pa tek onda voće, a ne tako bezveze. Nemoj pogresno da me razumes, ali tvoja beba je i vise nego napredna. Sa godinu dana je normalno da dete ima oko 11-12kg max. Povedi racuna sta ti jedes dok je dojis, jer su velike sanse da ti dete bude gojazno, a valjda znas koji su sve rizici prekomerne tezine. Ai sta ja znam, ja sam mama jedne mrvice.
|
|
|
|