RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (8.5.2012 16:07:15)

urnisace nas,opasna je samo tako [img]http://yoursmiles.org/ksmile/babe/k05165.gif[/img] [img]http://yoursmiles.org/ksmile/babe/k0581.gif[/img]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (8.5.2012 16:24:24)

aha[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

bubulence -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (8.5.2012 16:31:06)

IZVORNA PORUKA: Unina mama

moje dete odbija meso, nesto nece, a danas nam je prvi put..[sm=zmeden.gif]

a ti si ta sto se zali i u kutku [sm=smiley36.gif]
polako polako, deca ne vole novine, treba joj vremena da upozna taj ukus i miris pa ce poceti i da klopa

Mariya -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (8.5.2012 23:45:58)

IZVORNA PORUKA: Unina mama

moje dete odbija meso, nesto nece, a danas nam je prvi put..[sm=zmeden.gif]

Kašica sa mesom ima drugačiju teksturu, verovatno je i ona to primetila pa joj se ne sviđa, pogotovo ako ne voli komadiće. Da te "utešim"[sm=smiley1.gif], moja Lu je danas, mesec i po nakon uvođenja mesa po prvi put pojela 20g ćuretine. Ni ona ga ne voli..

Azra_ -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (9.5.2012 14:04:43)

Imam pitanjce. Kad se nakon zitarica predje na povrce, uvodim svo moguce povrce, pa kad sve ispucamo tek onda prelazimo na vocke?

branki* -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (9.5.2012 14:07:23)

ja nisam tako.naizmenicno sam uvodila.npr. jabuka par dana,pa krompir,pa sargarepa,pa breskva...

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (9.5.2012 14:09:46)

IZVORNA PORUKA: branki

ja nisam tako.naizmenicno sam uvodila.npr. jabuka par dana,pa krompir,pa sargarepa,pa breskva...

isto, mada sam prvo uvela krompir, pa sargarepa, pa jabuka, pa tikvica, pa banana, itd..

Mariya -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (9.5.2012 20:30:00)

Azra, pročitaj prvi post na prethodnoj stranici, Ana RR je napisala kojim se redosledom i koje povrće/voće uvodi.

miva -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (10.5.2012 15:08:52)

Treba mi savet, moja bebana ima tri i po meseca, jos nismo krenule sa cvrstom hranom, ali danas smo bile u savetovalistu i da primimo vakcinu, ona lepo nareduje sve je ok, ima 6400 g (rodjena sa 2500 g) i doktorka nam je preporucila da sa 4 meseca krenemo da uvodimo cvrstu hranu, prvo pirincane pahuljice pa povrce itd. A moja mama kada sam joj to rekla je skocila na mene kao da hocu da joj izvadim zdrav zub, i napala me kako to ne treba da radim, kako ona lepo napreduje, da se cvrsta hrana uvodi kada beba ne napreduje itd. I ja sam sada bas zbunjena! Pa me interesuje sta vi mislite? 

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (10.5.2012 15:11:21)

mi smo isto lepo napredovali (isto je rodjena sa 2,5 kg, a sad ima preko 7) pa smo sa 4,5 meseca uveli prvo voce (ne bas uspesno, ali to je do deteta), pa pirincane pahuljice.
imam i ja pitanje - kako dajete krompir? ja sam joj umutila sa malo njenog mleka, ali nije joj se dopalo, a barena tikvica i sargarepa jesu.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (10.5.2012 15:12:56)

a npr. da joj skuvam jabuku i krusku, sta mislite da li bi joj se vise svidelo? i da li se mozda kuvanjem gube vitamini? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ah, dobicu fobiju od vocnih kasica.

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (10.5.2012 15:17:46)

ni moja ne voli krompir,a tikvicu i sargarepu da,,mozes da pomesas krusku i jabuku[sm=smiley36.gif]
mi smo danas jeli malo mesa,kuvalo joj kao supicu,krompir,sargarepa i malo belog mesa,sve to izblendirala i svidelo joj se..prvo se mrstila,ali posle lepo ruckalla[sm=smiley1.gif]
ja sve kuvam[sm=smiley1.gif]
miva,i moja je lepo napredovala,imala 6700 sa 3 meseca,pa sam joj od 4og uvela pahuljice i redom...

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (10.5.2012 15:18:33)

Miva, Nevena je rođena sa 2750, i lepo je napredovala, mesecno dobijala po 1200 prva dva meseca pa posle po 1000. Pirincane pahuljice smo poceli da dajemo onog dana kada je napunila 4 meseca, pa pirincano-kukuruzne, zatim povrce, pa meso...

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (10.5.2012 15:19:47)

von, i mesam, probala sam sve kombinacije jabuke, kruske, banane, kivija i ponekad pomorandze. nece, pa nece. probali smo i one gotove kasice. prvi put se prevarila pa uz plac pojela, a jutro sam probala po drugi put i jok. na jedvite jade 2-3 kasicice i to za pola sata, uz pljuvanje i plac.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (10.5.2012 15:23:42)

Ksi, a da se vi trešaltate sa voćarstva na povrtarstvo kad vam već bolje ide da se ne mučite za dž?

miva -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (10.5.2012 15:34:14)

Hvala Mamike, puno! Kada pocnemo da ruckamo za dve nedelje, konsultovacemo vas opet.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/rozica.gif[/image]

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (10.5.2012 15:36:44)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
kseno,baziraj se na povrce,bitno da to hoce...ja ne potenciram puno voce[sm=smiley1.gif]...
ni moja nije odusevljena jabukom,cak mislim da prdi od nje (i ja isto slabo jedem zbog toga)..
nego htela sam da pitam kako pecete jabuku?

Mariya -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (10.5.2012 16:59:41)

Ja oljuštim jabuku, izvadim semenke, stavim u vatrostalnu posudu i na 180-200 stepeni pečem dok ne omekša, mislim da joj ne treba ni 15 minuta.

Mariya -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (10.5.2012 17:04:06)

Miva, s jedne strane tvoja mama jeste u pravu, ako je dojiš a ona lepo napreduje nema potrebe žuriti sa čvrstom hranom. Ja sam Lu počela uvoditi čvrstu hranu sa 5 meseci, ali samo zato što je počela da sisa na sat - sat i po, mleko je ništa nije držalo i počela sam da ludim od toga, ko šta radi, ja nju dojim svakih sat vremena.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (10.5.2012 17:08:09)

gae, ne da muz, kaze mora da jede voce, tako je dr rekao. al mislim da cemo da zovnemo dr i pre kontrole da vidimo sta da radimo, jer je ovo mucenje. mozda ako par dana ne bude jela voce, posle bude bolje.

vi pecete jabuku, ne dajete izmiksanu?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (10.5.2012 17:12:52)

Ja jabuku nikad nisam ni pekla ni kuvala, prvo sam je svežu miksala a posle rednala na sitno rende. Pečena se daje kad ima proliv jer baš baš steđe stolicu. A pečena kruška obrnuto, zna da izazove proliv, nju daješ kad ima zatvor.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (10.5.2012 17:14:33)

a pomesam ih kad je sve ok [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (10.5.2012 19:08:56)

evo, dr rekao da probamo sa frutapura od nutricie. videcemo.

Azra_ -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (10.5.2012 22:38:57)

Dans smo primili vakcimu Pentaksin. Drugarica mi je rekla da su njoj savetovali da saceka 7 dana nakon vakcinacije, pa da onda krene sa kasicama i novim namirnicama zbog reakcije. Meni pedijatar nista nije rekao. Znate li sta o ovome?

Prv put smo probali zitarice, Milipine, pirinac. Pokusali smo na kasicicu. Pojeo jednu-dve kasice i poceo da mrljavi i da se mrsti. Da li to znaci da mu se ne svidja, ili treba vreme da se navikne na drugaciju teksturu hrane?

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo (10.5.2012 22:59:01)

prvi put cujem da vakcina i hrana imaju veze[sm=zmeden.gif]
polako,Azra,prvi put jede nesto na kasicicu,ne zna ni sta treba da radi sa tim u ustima[sm=smiley36.gif]...sutra opet,i posle ce biti njami[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>