Verus -> Neplodnost posle abnormalnog papa testa (11.7.2009 4:31:52)
|
Mislim da sam konacno resila zagonetke oko moje teskoce zatrudnjavanja. Ko sto znate, ili ne znate, nalazi su nam oboma ok, meni i mm. Danas sam videla dr. prvi put, koji mi je rekao da zato sto sam imala abnormalan papa test, 2000-te i zbog toga lasersku operaciju grlica materice, koje je hvala bogu uklonila celije raka, ali mi je ucinila problem koji sada imam. Naime, na grlicu materice se nalaze zlezde, koje pre i tokom ovulacije svakog meseca luce tzv. plodnu sluz. Devojke koje ovde pokusavaju da zatrudne, su sigurna sam, videle tu sluz bar jednom. Rastegljiva je, slicna je belancetu jajeta. Ja sam to mozda jednom videla...a mozda to nije ni bilo to, ne znam. Videla sam sliku na internetu, kako bi to trebalo da izgleda, i sada znam da meni nikada nije bilo tako. Znaci, ja ne pravim tu sluz, i necu moci da zatrudnim bez pomoci. Sledeci korak je inseminacija. Na ovaj nacin se sperma direktno ubaci u matericu, jer bez plodne sluzi, sperma ne moze da prezivi u vagini. Kiselost je ubije pre nego sto i dobije sansu da udje u matericu, i ode do jajovoda. Mislim da sam resila enigmu....zovem u ponedeljak ovog dr. da zakazem i razgovaram sa njim o svemu. Koliko ce sve to kostati ovde, stvarno ne znam. Nadam se da cu moci to sada da priustim. Ako neko ima iskustva sa ovim (gubitku proizvodnje sluzi zbog unistenih cervikalnih zlezda), neka napise koju rec.
|
|
|
|