Makedonka. -> RE: Vanmaterična trudnoća (28.9.2011 16:33:58)
|
Cao svima Evo moje price Pre oko dva ipo meseca mi je prvi put u zivotu izostao menzis. Znala sam da sam trudna! 5dana nakon zakashnjenja, dobilla sam [sm=modricrtici.gif] na testu. Mlada sam (22) i neudata,tako da tu je bilo puno izmesanih emocija, ali decko skim sam 5 godina bio je presrecan. Prvo nam palo na pamet da ce mo morati zuriti oko svadbe,pa sam odlucila da vec sledeci dan idem kod ginekologa, megjutim, Dr mi jr reko da nema nikakav znak normalne trudnoce. Nakon 6 dana, u koima sam imala 2 beta hcg testa i 3 pregleda ustaovili su mi vanmatericnu trudnocu u desnoj tubi. Sa sasvim malim bledo kafenik krvarenjem upucena sam u bolnicu. Bila je to trudnoca od 7 nedelja. Dobila sam 3 inekcije metatreksat (UZAS!!! OTROV U SVAKOM SMISLU). Nakon nedelju dana, pustili su me kuci sa bhg = 1000 (u bolnici sam primljena sa 1200, u toku terapije je narasto na 1750, i eto,posle zadnje inekcije pade na 1000). Vec nakon nedelju dana sam uradila zadnji BHCGA- 100! To je bilo dobro za cuti. Psikicke traume u toku i nakon terapije su bile uzasne. nakon dve nedelje sam se sabrala nekako, morala sam znati zbog cega se bas meni to desilo.pregled kod Maticnog ginekologa je zavrsio sa rezultatom Jako Tanka Materica i 2 Hematoma, koi su se nakon 2-3 nedelje normaliizirale u potpunosti,ali ja nisam jos bila mirna. Zamolila sam doktora da utvrdi uzrok vanmatericne.Rezultati mikrobiologije kazu da nemam kandidu (moi dr je najvise sumnjao na kandidu ), ali imam ureoplazmu. Sutra idem kod ginekologa da vidimo kakvu cu terapiju dobiti. Za nekoliko meseca pravim analizu za proodnost jajevoda,pa videcemo kako ce ici lecenje dalje. Progurala sam najtezi period u mom zivotu, jos uvek placem kad se setim bebe koja bi sad bila 15 nedelja stara, al se nedam! Idem do kraja, napravicu sve analize, sve sto je moguce, samo da se ako ikako moze ovo nikad ne ponovi! Mlada sam, i dosta zelena, al vas sve bodrim - demo dalje! Nesmemo se predati. Ova je duga bitka al pobedicemo... Ja vec sledeceg leta smem da ostanem trudna, pa sta Bog da. BORI CU SE,to je jedino sto znam!
|
|
|
|