New Mom -> RE: Double test (26.12.2013 9:21:12)
|
IZVORNA PORUKA: degu Po mojoj računici sam danas 12+4, po UZ sam 13+2. E sad ono što me jako brine je NT 2.5 mm. CRL bebe je 6.65 cm. Znam da je gornja granica 3 mm, al u nekim zemljama vidim da je i 2.5mm pa sam se uplašila. Nosnu kost nije spominjao, al na UZ se vidi prelepi nosić, ne znam jel to onda znači da je prisutna nosna kost. To što ti je na tom UZ pred dabl (taj u 12.-13.nedelji) određeno kao starost trudnoće, naspram toga treba da računaš VTP, to je najmerodavniji trenutak. Verovatno će na svakom sledećem UZ biti odstupanja (meni npr. bebe počnu po 2 nedelje da žure jer su sve velike). Drugo, merenje NT je tako diskutabilno po meni. Zavisi ko ti i na kakvom aparatu meri. Meni su sad dr u DZ i dr moj u 2 uzastopna dana izmerili 1,5 odnosno 2,1mm. Teško da se toliko promenila za 24 sata. E sad, što se tiče granične vrednosti, tu si u pravu. Svuda se priča da je granica 3mm, ali moja genetičarka recimo za granicu uzima 2,5mm. Nosna kost ti je ovaj tvrdi deo na samom korenu nosa, a oblik nosa ti stvara hrskavica koja ide ispod. Meni isto nisak nisu posebno naglašavali da nosna kost postoji. Nemoj unapred toliko da se opterećuješ i nerviraš! Ne zaboravi da je ovo samo statistika, ništa više! Hoćeš li ići kod genetičara da ti on rastumači rezultate?
|
|
|
|