subotičanka -> RE: Double test (3.9.2013 21:18:49)
|
Ćao svima,ceo dan isčitavam razne slučajeve pa rekoh da podelim sa vama svima moj problem.Radila sam expertni uz u 11+5 nedelji,sve je super:NT 1,0mm,NB vidljiva,CRL 57mm,kičma i ekstremiteti bo. Dopler DV uredan,prednji trbušni zid zatvoren,normalna količina plodove vode,srčana akcija ritmična 160/min.srce normalne orjentacije u grudnom košu,četvorokomorne,simetrične građe.Bez znakova trikuspidalne regurgitacije.Kosti glave i lica u formiranju bo.Dijafragma,želudac viđeni,pravilni.Pupčanik tri krvna suda,slobodan.Insercija trofoblasta straga.cerviks kompletan,dužine 40mm.Sve u svemu dr kaže da ne brinem sve je savršeno.Ali....Double test katastrofa!!! [sm=zmeden.gif] fb-hCG 105 ng/ml. 2.51corr.mom PAPP-A 1.28mlU/ml. 0.48corr.mom Biochem.risk+NT. 1:218 Double test. >1:50 Age risk. 1:278 Trisomy 13/18+NT. <1:10000 Da napomenem da imam 35 godina,pušač sam,pre 2 god sam imala vantelesnu oplodnju koja je završila spontanim u 6.nedelji.Sterilitet je kod muža,ja sam školski zdrava.Sad je prirodnim putem,drugi partner. Ovo je baš opširno ali ja sam očajna,ne ide mi se na amniocentezu,imam osećaj da nosim zdravu bebu i ne verujem u ove računice koje nemaju veze sa činjenicama.
|
|
|
|