cvećka -> RE: Anemija / malokrvnost / nedostatak gvožđa (11.7.2013 11:14:02)
|
Ja sam jela konjsko meso jedno vreme, okozis se dok ga spremis, 100 godina treba onim sniclama da omeksaju [sm=smiley13.gif] a ukus bas da je divan... meni je izmedju junetine i dzigerice, a dzigericu jedem samo zatvorenog nosa kad moram [sm=smiley11.gif] Inace, moram da vam se pohvalim: nakon 5 meseci kontinuiranog pada hemoglobina, u poslednjih mesec dana uspela sam da ga popnem sa 101 na 118, kao i eritrocite sa 3,1 na 3,7 ((((: odavno pijem Tothemu sa vitaminom C i Folan, kao i neke Pregnacare vitamine, a hranim se uglavnom zitarice-voce-povrce-malo mesa-malo slatkisa-ponekad pecivo, sto ocigledno i nije bas najbolje... Pa mi je dr, koji mi ne vodi trudnocu, vec je neki po familijarnoj liniji, rekao da se ozbiljno pozabavim proteinima, koji su mi takodje bili ispod granice, jer je dzabe meni sto mi je gvozdje uz terapiju visoko, kad samo protrci kroz organizam, valjda su mu neophodni proteini da bi se vezalo za hgb... mozda sam sad nesto lupila, ali sustina je u tome i zadatak mi je bio da jedem minimum 300g mesa, 1L mleka i 1/2L jogurta dnevno, pa pored toga ako mogu i sir, jaja, bilo bi super.. ocigledno je da je urodilo plodom i mnooogo sam zahvalna doci na ovom savetu! (: a koliko ja ne volim meso, to je druga prica, ali neka, vredelo je, natera se covek nekako na sve!
|
|
|
|