Anoniman -> RE: Kineski od ponedeljka u 32 škole u Srbiji (15.3.2012 0:31:14)
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy IZVORNA PORUKA: gae_gr Ja sam za. Kao filolog tvrdim da što ranije počnu, lakše će savladati. Sanchy, nije dovoljna volja i i sluh, još manje da slušaš nekog u prolazu, potreban je rad i uložen trud. Ako mene pitate kineski je korisniji od veronauke. Dzabe rad i ulozen trud kada je kineski u pitanju ja ono malo sto sam naucila iz knjige pa me u razgovori moji kinezi(imam podstanare kineze)stalno ispravljaju u naglasku ,i smejulje se pa mi kazu sta sam rekla umesto onoga sto sam htela...a tek znakovi,pisanje ,mislim da je potrebno mnogo vise nego za bilo koji drugi jezik ...ja govorim ruski i engleski perfektno imam odlican naglasak i to je vec dar,masa ljudi zna jezik a naglasak ocajan a kod kineskog naglasak je pa najvazniji ...isto sam za i nadam se da ce [sm=smiley1.gif]voleti jezike kao ja ... Kad bi se kineski mogao savladati tako da te Kinezi ne ispravljaju za nekoliko dana iz priručnika za turiste, mogli bi odmah da zatvorimo Filološki fakultet. Zato i kažem potreban je RAD. Težak, dugotrajan rad, ali ne vidim ništa loše u radu, tako da da, ako bi moje dete uzrazilo želju da ga uloži u kineski, vrlo rado bih je poslal na kineski, ako bi bio obavezan u školi, i to bi mi bilo ok.
|
|
|
|