Dora89 -> RE: Mladi biraju život u samoći (22.10.2018 9:00:38)
|
Nikad nije više vrištao sex sa svih strana - sa tv-a, interneta, bilborda, a nikad manji natalitet. Ljudi su se toliko otuđili, lakše im je da se sakriju iza kompa ili mobilnog da bi se upoznali... Ja imam puno slobodnih drugarica, i znam da je postalo užasno teško naći normalnog momka, svi su zapali u neku apatiju, razmaženi su, čekaju da roditelji sve obave umesto njih... Ali, one su toliko dugo same da su počele da kroje neke fantazije kakav treba biti dečko da bi im se svideo, da ti kriterijumi više "ne piju vodu", a ne znam kako to da im objasnim. Razumela bih i da traže nekog lovatora, jer svi smo manje-više u finansijskoj krizi, ali nije to u pitanju, ovakve njihove kriterijume ne mogu da shvatim. Muževljevi prijatelji sve divni momci, oduševljena sam njima, prosto, da nisam sa mužem, ne znam koji bi mi se od njih pre svideo, a nikako ne mogu da nađu devojke, i kad ih nađu, to se brzo prekine. Oni se raspituju za moje drugarice, a one su u fazonu "previše je fin, ćutljiv je, hoću nekog ko pravi atmosferu u društvu, da me zabavlja..." Pokušavam da im objasnim da su te osobine apsolutno nebitne za brak i da treba samo da im bude bitno to da su ovi momci dobri, vredni, požrtvovani, posvećeni, uspešni, da bi bili dobri muževi i roditelji i da ih nikad ne bi iskoristili. Mislim da su nam, između ostalog, holivudski filmovi upropastili kolektivnu svest. Oni su doveli do nerealnih kriterijuma i pogrešnih shvatanja ljubavi, veze i braka.
|
|
|
|