Torbica -> RE: Prevenar 13 (5.2.2014 22:07:49)
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Kao infektivni biolog stvarno bih preporucila svima da patogene bakterije ne uzimaju olako. Sa antibioticima treba biti umeren u prvom redu zbog sirenja rezistencije ali to je neka druga tema. Pneumokok itekako moze biti opasan kod male dece i ljudi sa oslabljenim imunitetom. To je ista prica kao i za druge stvari, samo zato sto neko nije imao problema ne znaci da drugo dete nece jako tesko podneti. Ako postoji vakcina ne vidim sto je nebi primili. Problem je samo sto pneumokoke imaju veliki broj sojeva pa vakcina nije apsolutno efikasna ali sama po sebi nije problematicna ni nakoji nacin. Prevenar se nalazi u zvanicnom kalendaru vakcinacije u Nemackoj. A dok se ja budem pitala doktori ce ratovati samnom na svakom pregledu i radice se bris grla i nosa kako bi mi dokazali da je u pitanju virus a ne bakterija posto mi se od odmahivanja rukom i " virusno je" dijagnoze odokativno dize kosa na glavi. I mojoj deci cu uvek rado dati antibiotik pre nego sto cu streptokoke leciti homeopatskim metodama [sm=smiley1.gif]. Ali da ne idem u off posto su tema vakcine.... U nasem slucaju nije bila potrebna terapija, nismo lecili streptokoknu infekciju homeopatijom, da ne bude zabune. Preporuka pedijatra - homeopate je bila da nema potrebe za antibiotikom iako je bris pozitivan zato sto se dete samo izborilo. A sto se tice ovog sto je Lesica napisala za Prevenar, mislim da je ta opcija bila i ranije u opticaju zato sto mi je pedijatar kad sam se raspitivala i nameravala detetu da damo, napomenula da moze da nas provuce na teret Fonda bas zato sto herpesna infekcija ukazuje na oslabljen imunitet, a to je bilo 2011-e. No, nije bilo potrebe, i da, resili smo se herpesa homeopatijom. Kao lekar sam vise od godinu dana gledala nemoc zvanicne medicine da pomogne mom detetu. Samo simptomatski, mazanje do besvesti a uzrocno? Sipak! No kao i svaka majka, kopala sam kao luda dok nisam nasla resenje za nas problem. Nemam nista protiv Prevenara, naprotiv, samo sam htela da kazem da nije svaka infekcija streptokokom fatalna. Treba stvari nayvati pravim imenom, ja jesam za to kad postoji indikacija da se da, najzad i meni je to bila opcija.
|
|
|
|