Anoniman
|
Ujutru prvo popijem čaj sa limunom i odem u šetnju. Kao što rekoh retko je to šetnja zarad šetnje, već je uklapam u svoje dnevne obaveze. ako treba nešto da završim u gradu isplaniram tako da se ili parkiram dalje ili krenem busom pa izađem ranije a doručak ponesem u vidu sendviča. Za doručak jedem ražani hleb (uzmem veliki alpski u klasovoj pekari pa isečem na kriške, blago istostiram da ubijem efekat kvasca a tako može i koji dan duže da stoji. Ako samo ja jedem pola stavim u zamrzivač pa vadim po potrebi). Na hleb mažem ili puter ili pavlaku ili sremski sir, na sendvič može svašta (pileća i ćureća prsa, praška šunka pa čak i slanina ili pečenica ali nikako salame, kobasice, viršle i paštete) odozgo može koji kolut paradajza, krastavca ili sveže paprike, može list zelene salate. osim ovoga za doručak mogu jaja u bilo kom obliku. Takođe povremeno pravim pitu sa sirom od heljdinih kora. Od sireva može sve sem onih sireva poput sjeničkog. Uz doručak nikako jogurt ili mleko, može samo kiselo mleko od 3,2 ili čak i ono do 6% mm Pola sata posle doručka (ne mora u minut) kafa. Ručak meso (kuvano, pečeno, sa roštilja, može ponekad i prženo) i povrće (sveže, bareno, grilovano ili dinstano). od kuvanih jela pravim sladak kupus sa mesom (može i svinjetina i junetina), musaku od tikviva ili plavog patlidžana sa mlevenom junetinom. Musaku pravim i od kelja ili karfiola. Sve musake bez preliva od mleka, pavlake iloi jogurta. Pravim paprikaš zapravo nešto kao bećarac samo sa mesom a bez jajeta. Pravim i punjene tikvice, paprike i kelerabe samo bez pirinča. Važno je da se šargarepa i srodno joj korenasto povrće jede ISKLJUČIVO sveže jer u kuvanoj šargarepi ima jako puno šećera. Tako da kad kuvam supu, povrće iz nje ne jedem, a supa u kojoj se kuvalo može. Od salata jedem kupus salatu, krastavac, paradajz, luk, paprika, zelenu ili vitaminsku. Ni u šta se ne stavlja sirće već isključivo limun. Ništa ne zapržavam ni inače, vegetu ne koristim, so u minimalnim količinama, Za ručak se ne jede ništa od mlečnih prerađevina kao ni hleb ni testo. U restriktivnom periodu su zabranjene sve mahunarke kao i krompir i kukuruz i proizvodi od kukuruza. Popodne može još jedna kafa ali uz limunadu jer kafa stvara kiselost u stomaku a limunada to donekle neutrališe jer iako je limun kiseo na ukus stvara baznu reakciju u organizmu. S tim u vezi, limunadu pijem tokom celog dana, kao vodu. Večera je živinsko meso, riba (može i konzervirana) ili belanca (barema ili kao beli omlet) i svo zeleno povrće bilo bareno, dinstano ili kao salata. Razmak između obroka ne sme biti manji od 4 sata, niti veći od 6. Idealan razmak je oko 5 sati. Obroci se ne smeju preskakati. Količina hrane po obroku nije određena, jedete onoliko koliko vašem organizmu treba da ne bi bio gladan između obroka. Između obroka se ne jede i ne gricka NIŠTA čak ni žvaka nije preporučljiva. poslednji obrok treba da bude minimum sat vremena pre odlaska u krevet. Tako da ako ste jeli u 6 popodne a ležete u ponoć, u 11 možete jesti. Ja to ne praktikujem, imam 3 obroka i zaista mi je više nego dovoljno. Pritisak mi se u potpunosti regulisao, i glavobolje nestale.
|