Zemunka85 -> RE: Urinarne infekcije kod dece (11.12.2014 13:17:09)
|
Evo mene opet :(. Opet smo na profilaksi :(. Ako mi verujete kod psihijatra sam zavrsila zbog ove situacije, poludecu vise. Napisacu sta se desilo, da nekome bude od koristi. Ok, zapatimo opet urinarnu infekciju, posle pola godine bez lekova i infekcija (bila sam ubedjena da smo zauvek ovo zavrsili), bez ikakvih simptoma, sa "setajucim" reultatima (i dalje ne razumem sta se tu desilo) - jedan dan rezultati ocaj, sutra ok, treci opet ocaj. Odemo do DR AMIRE, ko je iole u temi, zna koliko je ona autoritet na ovu temu, ona potvrdi urinarnu infekciju, dobijemo antibiotik da je zalecimo i vrati nas mesec dana na profilaksu. Od sinoc smo ponovo poceli, i odlepicu sto sa tim ulazimo i u NG. Grrrrr ... LM, najvazniji deo - odmah je povezala, pitala me je da li je L pila neki antibiotik skoro. Jeste. Pita koji, kazem OSPAMOX, kaze ona to je to. Ja uvek kazem mojim satudentima da deci koja su rizicka za urinarne infekcije se ne daje penicilin, jer on ubija gram pozitivne bakterije blablabla .. nisam DR pa nisam sve razumela, ali bice da je zbog glupog penicilina. Da stvar bude najgora taj AB je pila BZV. Bas bzv. Jer, bila je bolesna temp 39,5 par dana i proslo samo od sebe, dve nedelje pre toga, medjutim posle dve nedelje opet isti simptomi i sada sam je vodila DR i ona na slepo dade taj Ospamox, kao malo crveno grlo i uvo. Jao kao, aj nikada ni za sta (sem tih infekcijustina) nije pila AB, da je def zalecim i ne razikujem da predje u hronicno, jer je moram vratiti u vrtic. Odsedela kod kuce 3 nedelje i taman da krene sutradan, u nedelju osetim smrdi urin, a u petak je prestala sa antibiotikom. Samo da poludis. Cele godine cele od 1.1. dete ni zaslinilo nije i sada ovaj zadnji mesec nas pokopa. Prvo AB za virus, pa AB za ur. infekciju, pa vraceni na profilaksu. Lakse mi je, jer ipak znam da nema VURa, ali me sve ovo jako potreslo. Jos mi zena rece da odradimo kontrolni UZ kao zbog neka 2mm sto se razlikuju bubrezi u onom izvestaju iz Zagreba sto smo radili, a tada mi je rekla da je sve savrseno OK. Ne znam ...
|
|
|
|