NadaR -> RE: Faza "Šta je to?" (21.5.2012 22:14:05)
|
IZVORNA PORUKA: Nedja RR Ovo je jedina Nešina faza u kojoj sam ja osetila očaj, ali pravi očaj. Kao u crtićama se ponašao, kad su već i moje drugarice počele da šize od njega, 24/7 samo "a šta a šta a što a zašto a kako". I to je počelo kad je imao dve godine, trajalo par meseci, prestalo, pa došlo u još jednom, mnogo gorem i ozbiljnijem naletu, jer mu taj drugi put, oko trećeg rođendana, nije bilo dovoljno "To je flaša" nego je onda pratilo "od čega se pravi, šta je unutra, kako je tu došlo, šta je to voda, ko su vodini mama i tata, kako nema, zašto nema" i tako dok ga ne zainteresuje nešto drugo, pa jovo nanovo. Recimo da sad ta faza prolazi...i mnogo je bilo zamorno, psihički, ali iskreno - vredelo je, on sve zna sada[sm=smiley36.gif] Znam da sam par puta videla mame sa decom, drže se za ruke i šetaju, ćutke, i da sam poželela samo sekund tišine, samo jedan sekund...ali prolazi i to, i sada mi je drago što sam mu sve naširoko objašnjavala. Kao da sam ja napisala , identicna situacija je i kod nas. u stanju je da pita jedno te isto pedeset puta dok ne dobije njemu odgovarajuce objasnjenje . Nebojsa je mjesec dana stariji od Milosa pa cu se usuditi da se nadam da ce i kod nas brzo kraj .[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|