|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac
27.8.2013 10:41:13   
lalojedac
alex duso moja ne mogu ti reci nista pametno,samo se molim za tebe i neka Gospod ublazi tvoj bol

(odgovor članu Brbljivica)
Direktna veza do poruke: 2226
27.8.2013 12:47:51   
alex88
hvala Lalo,valjda ce i nas jednom da pogleda Bog.

(odgovor članu lalojedac)
Direktna veza do poruke: 2227
27.8.2013 17:41:44   
lalojedac
ne znam alex,meni ponestaje snage,volje,nade ma svega i ne znam dokle ce ovo da traje i koliko jos mogu izdrzati, znam da treba da izdrzimo,trpimo i nadamo se ali nekad je to jako teskouser posted image
drzi se draga...i ja cu..

Direktna veza do poruke: 2228
27.8.2013 19:13:52   
alex88
U potpunosti te razumem ali nismo jedine,makar imamo slamku da se uhvatimo,ima ljudi koji nemaju ni tu slamku pa i dalje se bore.U mnogim zemljama imaju pravo 5 puta preko fonda,a kod nas jedva 2 puta i to se ceka dugo,ne mogu da verujem da je vec popunjeno za ovu godinuuser posted image ,danas je bilo u novinama o tome.Videcu sta ce mi reci u septembru ali moracu i ja da probam preko fonda pa ako prodjem prodjem,ako ne nekako cemo se snalaziti.

Direktna veza do poruke: 2229
27.8.2013 19:25:17   
Štetica
Alex zao mi je sto ti se to desilo. Najgore je sto ni doktori neznaju da kazu sta je uzrok svemu tome. Koji je bio vas problem kada ste se odlucili za vto? Sad je samnom u Valjevu bio par koji je prosao komisiju,a on je imao svega 16 zivih spermatozoida kada je bila aspiracija.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 2230
27.8.2013 20:20:07   
alex88
Problem je kod supruga,morfoloski oblik,pravilnog oblika ima samo 4-5%,zadnji put je imao 8 % sto je maksimum,mada to je dovoljno da prodjemo komisiju.

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 2231
28.8.2013 11:43:33   
Brbljivica
stetice imas pp

ja --"76...hsg-ok,ureaplazma-kako kad...
oktobar 2013,histeroskopija-otkolnjen septum
mm--"72.oligospermija i ureaplazma -non stop od 2008 god! (otac dvoje dece!)
1.vto KC.Nis-2010god.--spontani u 2mesecu
2. vto KC Nis 2013-beta 0...

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 2232
28.8.2013 11:45:27   
Brbljivica
alex,jako i je zao .uh uh user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 2233
28.8.2013 12:03:41   
Štetica
Brbljivice nisam sigurna mislim da je 4-5.

Direktna veza do poruke: 2234
29.8.2013 12:12:47   
lalojedac
pa koliko treba spermatozoida da bi se prosla komisija? moj muz ima po 3 do 4 pa nekad 0,i nikad se ne znam koliko ce imati,zar u drzavnom to ne zamrzavaju kao sto rade u Spebu? Mi smo razmisljali da pokusamo preko fonda i ocekujemo da nam zakazu preglede u Narodnom frontu,posto para nemamo za drugu u Le a rekli su mi da je cena manje vise ista,tako da ako nas fond odkaci mi smo pukli...juce sam pricala sa zenom koja je u Londonu radila 2 ivf koja nisu uspela,dosla u Srbiju i odputovali na Ostrog pa na Krf,vratili se i uzeli Peruvian Maca preparat i posle 3 meseca kad je otisla na 3 ivf,tj. pocela preglede ustanove joj trudnocu i juce smo upoznali malog Petra! Mi cemo ih naruciti u ponedeljak pa da pokusamo..

Direktna veza do poruke: 2235
29.8.2013 12:33:51   
Štetica
Lalo tacan broj definitivno niko nezna. Ovo sto sam ja napisala je informacija iz Valjeva. Imamo temu o njima pa se prebaci tamo da nekrsimo pravila i nezbunjujemo ostale korisnice. Sve sto znam reci cu ti.

Direktna veza do poruke: 2236
29.8.2013 12:39:09   
alex88
Lalo drzim ti palceve za ponedeljak,iskreno malo znam za oplodnju preko fonda al mislim da oni ne zamrzavaju,ipak raspitaj se.Mi smo imali pravo na besplatnu ali mislili smo da nemamo jer nismo vencani,saznali smo tek kad smo otisli u leskovac,ali bilo je kasno jer sam vec krenula sa stimulacijom,zato se dobro raspitaj i naravno pitaj onog ko je strucan za to,doktori kod nas malo znaju o tome ili jednostavno nece da kazu.Srecno

Direktna veza do poruke: 2237
29.8.2013 12:42:48   
Štetica
U drzavnom fondu jedino Valjevo ima uslove za zamrzavanje i spermatozoida i embriona.

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 2238
29.8.2013 12:49:30   
Brbljivica
ni mi nismo vencani ,pa smo ipak prosle 2 vto o trosku rzzo ,i to nema nikakve veze .i ja mislim da u drz klinikama ne zamrzavaju ..ali se raspitaj.srecnouser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Brbljivica -- 29.8.2013 12:50:32 >

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 2239
31.8.2013 11:16:54   
Brbljivica
juhu..samo da javim da mi konacno ovi moji u kompaniji ,zavrsise zdravs knjizicu ..posle mesec dana cekanja ! zakazala sam kks i internistu (zbog histeroskopije u LE ) ,i polako pocinju pripeme !
jedva cekam da krenem ponovo ,,nekako ovaj put ne idem na sigurno ,nimalo....daleko od toga da ne verujem Spebu .ali----mnogo manje vreujem nego inace .
valjda cu uspeti ,,,,
jedna info me zanima.rekose mi tada da ce vto (verovatno ce biti ICSI metoda -posto mi ta metoda nikad nije radjena ),da ce cena biti oko 3000 e ,sa inekcijama otprilike ,koliko sam ja razumela .e sad manje vise -to niko nezna koliko ce biti inekcija .,ali otprilike je to ta cifra ,u koju ulaze i njihovi UZ a samo placam hormone koje mi proveravaju ,jel tako ? sta jos placam ,dali sam ja dobro sve to tada razumela ? placam histerosk i hormone ,ili eventualno neku dodatnu analizu ,jel tako drage moje ?user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 2240
31.8.2013 12:31:51   
alex88
Placas samo hormone,mozes svaki put kad ti uzimaju krv a mozes i da kazes da ti stave na racun pa da platis na kraju,ICSI je 240 000 u to ulazi uz + terapija.Histeroskopiju placas,a neverujem da ce ti traziti dodatne analize,meni je izaslo manje od 3000evra,jer sam prebrzo odreagovala na terapiju,a radili su mi icsi.

< Poruku je uredio alex88 -- 31.8.2013 12:37:29 >

Direktna veza do poruke: 2241
31.8.2013 12:42:40   
Brbljivica
i moja drugarica je platila oko 280 000 din ,...kratka sema je bila ,sada je u petom mesecu .a imala je 2 cetvorocelijska embriona .a ova druga drugarica je platila sve oko 3500 e ,jer nije reagovala na stimulaciju prvih dana ,sada ima decaka od 3 meseca ,a imala je samo jedan -osmocelijski embrion.koliko vidim SPEBO ,ne radi sa blastama ,ili smatra da ima vecu efikasnost sa 4 celisjkim embr...jer u vecini predh poruka sse spominju uspesi sa 4 celisjiimebrionima .
ja sam oba šuta imaala špo 3 osmocelisjka embriona ,i nista ...vidis u potpisu ispod kako sam prolazila ....
zao mi je tvog ishoda ,mada neznam koji mesec je bio u pitanju ...user posted image ,bas mi je zao....moras dalje ...takva je svima nama sudbina!
ima li reci zbog cega se sve desilo ,nekih naznaka ,,,itd ..sta ti mislis ? mozda si nesto digla tesko ,imala si odnose ?
inace mi je trazena analiza na kariotip s obzirom na pvi spontani koji sa imala ,a pred drugu vto sam radila trombofilije i MTHFR mutaciju i bockala se fraxiparinom(imala sam pozitivan nalaz na lupus antikoagulans ...LAC ) ,da ne bi doslo do sponatnog.....

< Poruku je uredio Brbljivica -- 31.8.2013 12:45:06 >

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 2242
31.8.2013 12:50:27   
alex88
Rade i sa blastama,dve zenice su bile samnom vratili su im blaste ali nije im uspelo,ja sam imala cetvorocliski i petoceliski,oba vracena treci dan.Bila sam bez par dana 5 punih,neznam sta je uzrok ,nisu stigli jos nalazi obdukcije,bas sam vodila racuna,skoro da nista nisam radila,tako da teret i odnosi nisu uzrok,desilo se iz cista mira bukvalno u krevetu,kad nece nece.

Direktna veza do poruke: 2243
31.8.2013 13:00:41   
Brbljivica
U PRAVU SI ...sta da se radi ,...kad nece ,nece ....uzas !
sta imas u planu kasnije,hoces li opet ici kod njih ,ako odlucis opet vto ?

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 2244
31.8.2013 13:06:29   
alex88
Hocu,otici cu sad u septembru na pregled i da cujem njihovo misljenje kad mogu ponovo da krenem u postupak,probacu da predam za besplatnu nadam se da cu moci da biram kliniku,iskreno opet bih izabrala njih.Nije razlog sto mi je uspela vto iz prve,ipak to se nikad ne zna,jednostavno sam zadovoljna njima.

< Poruku je uredio alex88 -- 31.8.2013 13:11:28 >

Direktna veza do poruke: 2245
31.8.2013 13:09:29   
Brbljivica
...to znaci da si zadovoljna s njima,?!
vidi trebaju mozda privatnici da se puste u rad vto o trosku rzzo ,ali nezna koliko ce spebo upasti u sve to jer je i ovaj poslednji put jedva upao ,a dobri su !
prosto drazav nam je ludilo .... sada je u opticaju samo kc bg ,i njega trenutno pune ....
ja sam ispucala sve pokusaje o trosku rzzo ali se nadam trecem pokusaju ,valjda ce ga nekad odobriti ...dotle placam vto koliko budem mogla...aj srecno u spetebru ,pa javi sta su ti rekli i sta su ustanovili obdukcijom...

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 2246
31.8.2013 13:16:22   
alex88
nadam se da ce stici krajem sledece nedelje,ali da ce naci uzrok tome se ne nadam jer retko kad nadju.Ja koji sam baksuz ako prodjem komisiju odredice me u jevremovu a sa njima imam lose iskustvo,volela bi da leskovac opet prodje,a novi tender ce biti opet ko zna kad...user posted image

Direktna veza do poruke: 2247
31.8.2013 13:20:42   
Brbljivica
...i to si u pravu sto se tice obdukcije ...svima pisu isto .meni napisali kao -upala materice tj infekcija.-tako nesto.a ni u od upale ,odmah proverila bakterije i sve je bilo ok,,,,nije ni infwkcije bilo.bar tako nalazi pokazali,al znas kako kaze ovaj moj ccovek --kad je krenulo da izadje ,znaci da i nije valjalo! -ko zna zasto je to dobro....

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 2248
31.8.2013 13:23:46   
alex88
Potpuno je u pravu,nesto nije bilo u redu pa je organizam odbacio a sta ko zna.

Direktna veza do poruke: 2249
2.9.2013 17:55:55   
17 joka
Alex, draga bas mi je zaouser posted image
sledeci pokusaj da bude uspesan i sve do kraja protekne dobro od srca ti zelim

Lalo, nema gubljenja volje znam koliko je tesko ali moramo dalje ka nasim user posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 2250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?

Anketa

Kad se beba rodi
dzepna venerica

Da li je bolje kada se beba rodi da mladi bracni par bude sam i da se sami snalaze ili treba da zive zajedno sa njenom mamom/njegovom tashtom?

Treba da zive sami (66%)

Treba da zive sa mamom/tashtom (1%)

Pa naravno da treba da zive sami, ovo je 21 vek! (18%)

Treba u pocetku da budu sa majkom/tashtom, zbog pomoci oko bebe (15%)

Ukupan broj glasova: 139

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here